Audi pregăteşte electrificarea fiecărui model de performanţă RS până în 2020

de Bogdan Mirică
Vineri, 24.10.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pentru a putea respecta media emisiilor de CO2 pentru anul 2020, fixată la 90 g/km, Audi promite electrificarea gamei sale de modele de performanţă, adică RS.

Anul 2020 va aduce norme de poluare extrem de stricte pentru constructorii de automobile, care vor fi nevoiţi să respecte o medie a emisiilor de numai 90 de g/km. Motiv pentru care, majoritatea producătorilor se preocupă încă de acum cu privire la reducerea substanţială a emisiilor de CO2.

Unul dintre aceşti constructori este şi Audi, care promite să ofere o anumită formă de electrificare chiar şi pentru modelele sale de performanţă din gama RS. Această decizie presupune hibridizarea modelelor sportive în următorii şase ani.

Heinz Hollerweger, directorul executiv al diviziei Quattro, declară că se lucrează la astfel de soluţii în prezent. Electrificarea modelelor RS va duce la scăderea emisiilor sub pragul de 100 de g/km. Cel mai probabil, Audi intenţionează să instaleze pe aceste derivate sportive un turbocompresor electric, aşa cum am văzut pe conceptul RS5 TDI.

Audi vrea să folosească sistemul hibrid al lui RS 5 TDI şi pe modelele de serie 

Esential 90 de g/km va fi limita de emisii CO2 impusă pentru anul 2020 în Europa.
Tot pe lista posibilelor tehnologii vom găsi şi un ansamblu hibrid.
El este aşteptat să lucreze în paralel cu motoarele existente. Hollerweger a declarat că vede ca o soluţie viabilă alăturarea unui motor electric propulsorului cu cinci cilindri, deja existent în gamă şi confirmat deja pentru viitorul Audi RS3 Sportback.

Noul Audi RS3 Sportback va păstra motorul cu cinci cilindri

Comentarii (2)

  • @ Automarket
    Se pare ca saptamana viitoare Audi va face oficial anuntul intrarii in F1 incepand cu sezonul 2016 ( http://www.autoexpress.co.uk/audi/89171/audi-to-join-f1-in-2016 ) .
    4 0
  • @ Automarket:
    "[…] turbocompresor electric [… ]"
    De unde ați scos-o și pe asta? Ori e turbocompresor, ori e compresor electric / mecanic.
    Capisci?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru