Audi pregateste mini model electric de oras

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 15.09.2008
Audi ar putea imprumuta platforma lui Volkswagen Up! pentru a da nastere propriului minicar electric.

Majoritatea constructorilor mondiali incep sa se reorienteze catre modele mici, electrice, potrivite pentru orasele aglomerate. Grupul Volkswagen nu poate ramane indiferent la aceasta tendinta si cauta sa cucereasca segmentul mini cu un nou produs, gata sa soseasca pe piata europeana in 2011, ca un urmas al vechiului Lupo. Versiunea de productie a fost anticipata de conceptul Up!, prezentat in toamna anului trecut la Frankfurt.

Se pare insa ca nu numai Volkswagen se va inspira din conceptul cu motor posterior prezentat in 2007, un alt brand din interiorul grupului aratandu-se interesat de ideea dezvoltarii unui model de oras. Este vorba de Audi, care ar putea prelua platforma viitorului model de oras si ar putea da nastere unui nou produs cu logo-ul constructorului din Ingolstadt.

Viitorul model ar urma sa functioneze cu ajutorul unor baterii litiu-ion ceea ce inseamna ca nemtii ar putea intampina probleme in materie de spatiu. De asemenea, exista incertitudini privind tractiunea de care va dispune noul model, probabil una frontala, si indicativul numeric pe care Audi il va adopta, A1 fiind deja atribuit unui frate mai mare.

Daca va lansa un mini model electric de oras, bazat pe platforma lui Volkswagen Up!, Audi se va putea bate de la egal la egal cu ceilalti concurenti premium de pe piata, Mercedes Smart Fortwo si minicar-ul BMW.

via | WorldCarFans

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru