Audi pregăteşte o gamă de vehicule electrice

de Sebastian Toma
Vineri, 20.06.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nemţii de la Audi pregătesc o gamă întreagă de modele electrice pentru momentul în care acestea vor fi populare pe piaţă, spun surse din cadrul mărcii pentru Reuters.

Audi se pregăteşte să intre cu o gamă întreagă pe segmentul vehiculelor electrice, titrează Reuters citând surse din cadrul mărcii germane. Constructorul din Ingolstadt pregăteşte această gamă pentru momentul în care vehiculele electrice vor deveni populare, în speranţa de a obţine clienţi noi cu aceste vehicule şi de a amortiza cât mai rapid costurile de dezvoltare prin volume considerabile. Sursele citate de Reuters nu au dezvăluit anul în care vor fi lansate respectivele modele Audi, fiind previzionat sfârşitul acestui deceniu pentru lansare.

REPORTAJ: Salt în viitor cu Audi R8 electric

Amânarea lansării gamei de vehicule electrice este provocată de lipsa de succes înregistrată de modelele 100% electrice, acestea nefiind atât de populare în rândul clienţilor din cauza infrastructurii de staţii de încărcare mai slab dezvoltate decât cea a staţiilor de alimentare cu combustibili fosili şi din cauza preţurilor ridicate ale acestor modele în raport cu echivalenţii lor cu propulsie convenţională sau hibridă.

Dar experţii din industrie sunt convinşi că vehiculele electrice vor deveni populare până la sfârşitul deceniului curent, cu toate că detronarea hibrizilor este încă departe. Totodată, vehiculele electrice vor pava calea pentru automobilele cu pile de combustibil, alimentate cu hidrogen sau cu alte tipuri de carburanţi din surse regenerabile şi cu zero emisii de carbon.

Audi vrea un model electric bazat pe Volkswagen Up!

Singurul model electric de serie de la Audi al cărui debut a fost confirmat este R8 e-tron.

Urmareste Automarket
Gama de vehicule electrice de la Audi include acum doar R8 e-tron şi A1 e-tron, acesta din urmă fiind, mai degrabă, un prototip cu numeroase elemente de producţie. R8-ul, însă, va fi comercializat în anumite reprezentanţe Audi începând cu anul 2015 şi anunţă o autonomie de 450 de kilometri, apropiată de cea a lui Tesla Model S, cel mai de succes automobil electric comercializat la nivel global.

Audi: „Fiecare model al nostru va avea şi o versiune e-tron până în 2020”

Via AutomotiveNews (înreg.) | Reuters

Comentarii (4)

  • frumos

    si eu ma pregatesc sa ajung pe Luna. Dar mai aman pana cand excursiile pe Luna vor deveni populare. Pana atunci imi pastrez banii si ma laud la lume.
    19 7
  • @vianu cred ca azi ai uitat sa iti ei medicamentele! Sa speram ca daca intarzii cateva ore or sa isi faca in continuare efectul!
    5 14
  • si tu brutus!
    1 0
  • Sa nu subestimam VW cand e vorba de oportunitati de castig: au stat cu PD-ul 10 ani pana au perfectionat altii CR-ul (si au castigat 20 mld de euro). Cand a fost oportun si nimeni nu mai investea in PD, s-au mutat cu totul pe CR.
    Noi sa fim sanatosi !
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru