Audi promite noutăți majore pentru viitorul Q4: "Se va diferenția de toate celelalte SUV-uri din gamă"

de Daniel Popescu
Joi, 29.11.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi susține că viitorul model Q4 se va diferenția de restul gamei de SUV-uri și că va fi mai mult decât o simplă versiune coupe a lui Q3.

Audi a confirmat încă din primăvara anului trecut că va lansa în 2019 un model complet nou în gama de SUV-uri, care va purta numele Q4.

Teoretic, pe baza gamei actualei, Q4 va reprezenta versiunea coupe a lui Q3, însă oficialii constructorului de la Ingolstadt susțin că noul model se va diferenția de restul SUV-urilor din gama Q. "Va fi mai mult decât o versiune coupe a lui Q3, cu atât mai mult în ochii mei", a declarat Andreas Mindt, directorul de design exterior al celor de la Audi.

Mindt nu a oferit alte amănunte cu privire la modul în care se va diferntia Q4, însă cel mai probabil acesta se referă la o serie de elemente de design exterior. 

Noul Audi Q4 va fi dezvoltat pe platforma MQB, aceeaşi utilizată şi pentru a doua generaţie a lui Q3, şi urmează să devină un rival pentru BMW X2, Mercedes GLA sau Range Rover Evoque. Acesta se va baza pe conceptul TT Offroad (foto), care a fost dezvăluit cu ocazia Salonului Auto de la Beijing din 2014.

Potrivit unor informații anterioare neoficiale, noul model va avea o lungime de cel puţin 4.5 metri, urmând să fie cu circa 110 mm mai lung decât actualul Q3. La interior vor exista o serie de tehnologii pe care Audi le dezvoltă în prezent, inclusiv un ecran cu diagonala de 9.2 inch pentru navigaţie, posibilitatea de a controla unele funcţii prin gesturi, dar şi încărcare wireless pentru smartphone-uri.

Aceeaşi sursă afirmă că, la capitolul motorizări, vor exista unităţi diesel şi pe benzină cu 4 cilindri de 1.5 litri şi 2.0 litri, în timp ce versiunea de performanţă RS Q4 va fi echipată cu un propulsor pe benzină cu 5 cilindri de 2.5 litri care generează peste 400 de cai putere. În plus, modelul va avea şi o versiune plug-in hybrid Audi Q4 e-tron echipată cu un sistem hibrid de propulsie şi autonomie electrică de 50 de kilometri.

Via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru