Audi Q3 ar putea primi o versiune RS în 2012

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 29.06.2011
Rupert Stadler, şeful Audi, a anunţat recent o versiune 2.5 TFSI a lui Q3, model care va debuta în toamna anului 2012. Sunt şanse ca modelul să fie denumit SQ3 sau RSQ3.

Deşi Audi a evitat dezvoltarea unei versiuni sportive a vreunui model din gama "Q", şeful mărcii germane a anunţat că mezinul gamei ar putea primi un motor TFSI cu cinci cilindri în linie. Mai precis, Rupert Stadler a anunţat că Audi Q3 va primi un TFSI de 2.5 litri, cu cinci cilindri în linie. Modelul ar putea debuta în toamna anului 2012, iar motorul ar putea dezvolta între 300 şi 340 CP. În timp ce motorul respectiv oferă 340 CP pe TT-RS, versiunea S a lui Q3 ar putea oferi 300 CP, iar versiunea RS a lui Q3 ar putea furniza plafonul maxim de putere al unităţii respective.

Audi a înregistrat deja denumirile SQ3 şi RSQ3, semn că versiunile mai sportive ale lui Q3 erau deja în plan. Sunt şanse ca Audi Q5, fratele mai mic al lui Q3, să primească şi el o versiune mai sportivă, care ar fi denumită SQ5 şi ar fi echipat cu un motor V6 TFSI de 333 CP, preluat de la S4.

Vârful gamei X1, singurul rival al lui Audi Q3, este reprezentat de versiunea xDrive28i, echipată cu un motor 2.0 turbo de 245 CP. Unitatea respectivă reprezintă debutul unei campanii de downsizing în gama constructorului german, campanie care vizează motorizăile aspirate de până la 3.0 litri.

În ceea ce priveşte Mercedes-Benz GLC, nu există nicio informaţie legată de motorizările acestui model, ca sa nu mai vorbim de o eventuală versiune AMG.

Via | Automobile-Magazine.fr

Comentarii (3)

  • Q3
    Dintre toate modelele lansate recent de Audi, Q3-ului ii prevad cel mai mare succes. Are absolut toate ingredientele pt a fi un succes comercial de proportii. Deabia astept sa vad cateva cifre de vanzari.
    6 0
  • Subscriu!
    Subscriu la ce a zis C-G-C,un model reusit,care lasa impresia ca a fost dezvoltat fara ca inginerii Audi sa aiba constrangeri din partea concernului mama.
    3 0
  • @
    Ce frumos este :)
    De aia sunt si voi fi fan VAG!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru