Audi Q4 - schiţele care prezintă viitorul SUV al nemţilor

de Sebastian Toma
Marti, 08.04.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi va prezenta la Salonul Auto de la Beijing un concept numit Q4. Acesta prefigurează un SUV care va lupta în segmentul lui BMW X4, spun englezii de la Autocar.

Esential 400 CP este nivelul de putere dezvoltat de motorul 2.0 TFSI al acestui concept, spun sursele citate de publicaţia britanică.
Audi Q4 este numele noului concept pregătit de marca germană, anunţă englezii de la Autocar odată cu publicarea unui set de schiţe oficiale ale acestuia. Debutul public al modelului Q4 în versiune concept este planificat pentru Salonul Auto de la Beijing, iar surse din cadrul mărcii din Ingosltadt susţin că modelul va ajunge în producţie. Potrivit primelor informaţii, Q4 este răspunsul Audi la apariţia lui BMW X4 şi a lui Porsche Macan. Schiţele prezintă un model care pare să fie o evoluţie a lui Allroad Shooting Brake, conceptul expus de Audi la Salonul Auto de la Detroit. Acesta din urmă a influenţat puternic a treia generaţie a lui TT.

Audi vrea să-şi mărească gama la 60 de modele până în 2020

Grila hexagonală a noului concept a fost influenţată de a treia generaţie a lui TT şi este o evoluţie faţă de cea prezentată de conceptul Allroad Shooting Brake, expus la Detroit 2014.

Noul concept de la Audi are o lungime de 4.400 milimetri şi o lăţime de 1.850 milimetri, fiind apropiat în materie de dimensiuni de versiunea de serie a lui Q3.

Cel mai probabil, noul Q4 va prelua platforma tehnică a lui Q3, la fel cum s-a întâmplat cu modelul X4 şi "donatorul" X3. La interior, conceptul prezintă ideea de cockpit virtual de la Audi, dusă un pas mai departe şi fiind concentrată pe patru locuri individuale. Motorizarea conceptului este hibridă plug-in, fiind compusă dintr-o unitate cu ardere internă alimentată cu benzină şi o pereche de motoare electrice, acestea din urmă fiind alimentate de un acumulator care poate fi încărcat de la priză sau cu ajutorul propulsorului 2.0 TFSI de sub capotă.

Audi îşi va extinde gama cu 11 modele noi, majoritatea SUV-uri

Urmareste Automarket
Conceptul pe care-l va prezenta Audi la Beijing beneficiază şi de un sistem de încărcare inovator, prin inducţie, care suplimentează priza convenţională, permiţând o încărcare mai rapidă la staţiile compatibile şi o încărcare la orice priză destinată vehiculelor electrice sau plug-in pentru a utiliza reţeaua existentă.

Via Autocar

Comentarii (1)

  • Asteptam cu viu interes seria 3,5 de la Audi si BMW
    3 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru