Audi Q8 e-tron este mai aproape de realitate: germanii publică primele teasere înainte de prezentarea din ianuarie

de Daniel Popescu
Joi, 22.12.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi va prezenta în ianuarie noul SUV coupe Q8 e-tron, care va avea propulsie electrică şi va fi lansat pe piaţa în 2019 ca rival pentru BMW X6 şi Mercedes GLE Coupe.

Urmareste Automarket
Audi face ultimele pregătiri pentru lansarea celui mai mare SUV din gamă. Cunoscut sub numele de Audi Q8 e-tron, noul model se va poziţiona în gamă peste Q7 drept un SUV coupe de mari dimensiuni.

Constructorul german nu a oferit detalii despre model, însă publicaţia germană Welt a publicat două teasere în cadrul unui articol rezultat în urma unui interviu cu Marc Lichte, designerul şef al producătorului.

Prezenţa logo-ului e-tron pe bara frontală de protecţie sugerează că modelul va fi unul integral electric.

Potrivit unor informaţii anterioare, noul Q8 e-tron va prelua elemente de design ale viitoarei generaţii Audi A8, care va apărea anul viitor, şi nu de la "fratele" său mai mic Q7. De altfel, Lichte a confirmat că interiorul lui Q8 e-tron va fi foarte asemănător cu cel al viitorului A8, cu un număr cât mai redus de butoane fizice, cum ar fi cele pentru activarea şi dezactivarea asistenţei la parcare sau pentru pornirea luminilor de avarie.

O versiune foarte aproape de cea de producţie a lui Q8 e-tron va fi prezentată cu ocazia Salonului Auto de la Detroit din perioada 9-10 ianuarie, însă lansarea pe piaţă este programată abia în anul 2019. Atunci când va apărea în showroom-uri, Audi Q8 e-tron va avea rivali precum BMW X6 sau Mercedes GLE Coupe.

Via Motor1

Comentarii (2)

  • O singura curiozitate am: la ce bun sa aiba ditamai grila si prizele de aer frontale daca va fi integral electric? Banuiesc ca nu vor risca sa-i puna baterii de Note7
    5 0
  • soc si groaza domnu Ionut... n-ai aflat ca bateriile au sistem de racire cu apa?
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru