Audi R8 LMS - versiunea dedicată circuitului poate fi achiziţionată pentru 360.000 euro

de Dragoș Băltățeanu
Miercuri, 09.09.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi a început comercializarea unei versiuni speciale a modelului R8. Aceasta este numită R8 LMS şi este dedicată curselor auto de anduranţă.

Departamentul motorsport al constructorului german Audi a anunţat începerea comercializării modelului R8 LMS. Este vorba de versiunea dedicată curselor pe circuit dezvoltată pe baza actualei generaţii a modelului R8. Producţia acestei versiuni speciale este asigurată de quattro GmbH, o divizie subsidiară companiei Audi AG. Noul Audi R8 LMS este pregăt pentru clasa GT3 şi şi-a dovedit deja potenţialul obţinând o victorie în cursa de 24 de ore de la Nurburgring ce s-a desfăşurat în luna iulie. Noul model a mai terminat apoi pe podium în cursa de 12 ore de la Spa-Francorchams.

Echipele interesate de achiziţia noului model de circuit trebuie să ştie că preţurile încep de la 359.000 euro (fără TVA), iar dacă se optează pentru pachetul complet ce include şi o serie de piese de schimb, preţul poate ajunge la 398.000 euro (fără TVA).

Urmareste Automarket
Audi R8 LMS are o putere de 585 cai putere, dar aceasta poate varia în funcţie de regulamentul competiţiei în care va fi înscrisă. Audi produce automobile de competiţie în specificaţie GT3 încă din 2009, iar acestea au fost livrate către diverse echipe de pe întreg globul.
Modelul anterior R8 LMS a fost construit în 135 de exemplare ce au fost livrate către clienţi din Australia, Asia, Europa şi America.

Producţia noului model va începe pe 21 septembrie, iar primele livrări sunt programate pentru 26 octombrie. Capacitatea iniţială de producţie este de 45 de unităţi ce vor fi gata până la finalul lunii martie.

Via Audi

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru