Audi R8 şi Q7 vor avea ediţii speciale pe unele pieţe

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 11.04.2011
Audi va oferi o ediţie specială a lui Q7 V12 TDI în Rusia, care va costa 200.000 de euro şi o ediţie specială a lui R8 V10 în Emiratele Arabe Unite.

Nemţii de la Audi au decis să se lupte cu conaţionalii lor la nivel înalt prin intermediul unor ediţii speciale ale lui Q7 şi R8 V10. Cele două modele vor fi oferite în serie limitată în cadrul unor ediţii deosebite pe unele pieţe pe care activează constructorul din Ingolstadt. Primul model de acest gen ar fi Q7, care va fi oferit într-o ediţie specială în Rusia şi va costa 200.000 de euro. Modelul respectiv are un exterior vopsit în două nuanţe şi numeroase elemente speciale la interior. Ediţia limitată a lui Q7 V12 TDI va fi fabricată în doar 555 de exemplare, iar preţul său este dublu faţă de cel al versiunii standard.

Piaţa din Emiratele Arabe Unite va primi o ediţie specială a lui R8 V10 intitulată Pure Sport, care va costa 500.000 de dirhame, echivalentul a 136.000 de dolari. Debutul versiunii respective va avea loc în iunie, dar cei de la Audi nu au specificat ce va oferi în plus modelul Pure Sport faţă de un R8 V10 standard. Noile modele vor fi dezvoltate prin divizia Quattro şi vor avea o marjă de profit mare, fiind bazate pe vehicule de serie şi având un preţ piperat.

Audi vrea să dubleze vânzările de automobile personalizate până la o cotă de 20% din totalul de vehicule vândute de marcă în termen de patru ani.

Scopul principal al celor de la Audi este detronarea rivalului principal pe acest segment, BMW, care oferă programul de personalizare Individual, care le pune la dispoziţie clienţilor o paletă de culori specială, alături de diferite accesorii şi echipamente în cadrul unor pachete prestabilite.

Ofertele din Rusia şi Emiratele Arabe Unite au fost create după ce Audi a reuşit să vândă 450 de unităţi ale modelului TT în versiunea Black-and-White Edition în decursul anului 2010 pe piaţa din China. Modele respective au fost vândute în China atât de repede, încât acestea se aflau încă pe vaporul pe care le transporta la viitorul lor cămin în timp ce ultimul exemplar era vândut la o reprezentanţă.

Via | BusinessWeek

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru