Audi RS1 rămâne un proiect la care producătorul german nu renunță

de Bogdan Mirică
Marti, 18.08.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi nu a abandonat complet ideea unui RS1, având în vedere că pe piața hot hatch-urilor există suficientă cerere pentru un asemenea model.

Audi a făcut valuri atunci când a lansat S1, cea mai mică întrupare a sportivității din Ingolstadt. Chiar și așa, cei 231 de cai putere ascunși sub capota micului hot-hatch pot părea puțini pentru cei care visează cu ochii deschiși la un RS1, adică o versiune de performanță, creată de divizia de performanță.

AM TESTAT: Audi S1 - ”Noul prinț”

Zvonurile privind un RS1 există de ceva vreme, însă nimeni nu a confirmat un model și mai puternic. Dimpotrivă, Stephan Reil, director tehnic al diviziei de performanță Quattro, a declarat în urmă cu un an că ideea unui RS1 nu este una tocmai realistă.

Zvonurile au fost reaprinse însă de Andrew Doyle, directorul diviziei Audi Australia, care a declarat pentru o publicație locală de specialitate că există o cerere crescută pentru RS1. O cerere care ar urma să ducă la materializarea proiectului. Doyle susține că aprobarea acestuia va însemna că RS1 va ajunge doar pe cele mai importante piețe Audi și va fi produs în ediție limitată.

Urmareste Automarket
Este încă neclar dacă Audi RS1 va debuta în cadrul generației actuale sau Audi va prefera să pregătească mai mult lucrurile și să propună versiunea de performanță odată cu noua generație, programată să debuteze în anul 2018.
În aceste condiții, un RS1 va fi gata abia la finele acestui deceniu.

via motoring

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru