Audi RS5, primele fotografii oficiale

De Mircea Meșter
Publicat Sambata, 20.02.2010
Audi a "scapat" pe internet primele imagini ale noului RS5, cea mai puternica versiune a gamei A5.

Cu o saptamana si jumatate inaintea debutului oficial care va vea loc la Salonul Auto de la Geneva, Audi RS5 a iesit la lumina printr-o serie de fotografii oficiale extrem de reusite care au "scapat" pe internet printr-o brosura publicata, accidental sau nu, de una dintre companiile care asigura comunicarea Audi la nivelul Germaniei.

Desi nu exista inca date oficiale legate de noul model al casei din Ingolstadt, primele informatii arat ca acesta va dispune sub capota de un motor V8 de 4.2 litri care va dezvolta circa 420 CP.

La nivel estetic, noul Audi RS5 vine cu elemente aditionale care vor face cu siguranta deliciul posesorilor si al admiratorilor marcii. Vorbim de un spoiler frontal redesenat, de o grila de tip fagure care prezinta la apel sigla RS5, de un set de jante special pregatite pentru cea mai performanta versiune a lui A5, dar mai ales de un spate dominat de evacuarile ovale supradimensionate pozitionate in partile laterale ale spoilerului posterior si de un eleron care subliniaza apartenenta modelului german la o serie sportiva. La interior, Audi RS5 vine cu scaune noi, cu cadrane inedite si cu o serie de imbunatatiri stilistice in raport cu versiunea de serie A5.

Automarket va va oferi toate informatiile legate de noul model Audi imediat dupa ce acestea vor deveni publice.

via | 4wheels

Comentarii (38)

  • foarte misto
    ce tare e.
    M3 pazea ca vin
    33 10
  • tzenu_sbmw
    asa mai offf.......
    stati fain astia cu TDI-urile alea puturoase ca tot m3 e rege pe sectoru asta .........inca
    18 42
  • @tzenu_bmw
    da un m3 e intotdeauna mai tare ca si un 1,9 tdi, dar niciodata mai tare ca si un RS.
    P.S. : sa stii ca rs5 e pe benzina.
    34 15
  • alexthebuldog
    rs5
    ca mai toate rasurile,se nasc talente si mor sperante.
    11 32
  • tzenu_bmw
    pt @...........
    serios..............si cand am crezut ca rs5 i pe GPL........
    NO........acum trebe sa ma mai gandesc daca m3-u e mai bun....
    9 24
  • inca un audi cu acelasi styling expirat... booooooring....
    18 34
  • fara cuvinte... 8->
    de la spate seamana cu Granturismo
    motorul putea sa fie mai nervos...cam putin 420 pentru un RS...
    23 5
  • RS5
    cum zic unii mai sus de RS5 ca o sa fie peste M3... asa s-a zis si de RS4 deci...
    sunt convins ca o sa aibe performante bune, dar M3 are o istorie in spate
    20 7
  • RS
    Pai nu este putin 420CP pt RS, M3 tot 420CP are.!!!! AUDI are cel mai frumos design, nu o sa fie niciodata booring!!!!!!!. De puneau V10-le de pe R8, era si mai tare:)))))), CHIAR DACA M3 BATE RS5, R10 BATE M6:)))))))))), asa ca: FORZA AUDI!!!!!!!!!!!!!
    19 12
  • Controverse
    Frumoasa masina,cei care vorbesc doar aiurea,gen M3 mai tare sunt total pe linga subiect,un adevarat pasionat auto va sti intotdeauna sa aprecieze o masina fie ea si Dacia,sunt un adimirator al BMW conduc Alfa Romeo visez la Volvo,Saab,terminati cu tot felu de comentari stupide.
    28 2
  • Exceptional
    Masina este superba si era foarte putin probabil sa fie altfel in conditiile in care A5-ul arata intr-un mare fel. Cei care sunt carcotasi se dau in stamba degeaba pt ca nu fac altceva decat sa se "umple de respect" si sa-si dea masura in ceea ce priveste cultura lor auto. Trebuie sa nu iubesti automobilul ca sa "injuri" o astfel de masina. Mai este un lucru ciudat si anume faptul ca nu inteleg de ce "simpatizantii" BMW au sarit ca arsi ca M3 este mai bun. A zis cineva ceva de M3?! Este evident ca M3 va fi principalul contracandidat si este la fel de adevarat ca M3 este o pasina performanta, a combatut cineva asta? Ceea ce este mai putin edevarat este aparent falsa superioritate a M3-ului in acest duel deoarece toti se raporteaza la actualul RS4 care este si fostul. Sa nu uitam ca aceasta masina (RS4) a zdrobit in teste M3 E46 (oarecum concurentul direct) iar in ceea ce priveste testele comparative dintre el si M3 E92 acestea au fost impartite si asa numita victorie M3 nu este atat de clara cum ar vrea unii sa para.

    P.S.: Acum referitor la masina. Dupa nr max de rotatii (9000) este cu siguranta un motor pe benzina aspirat. Ma mira pt ca se vehicula de catre presa un motor turbo. Rezulta deci ca discutam despre acelasi motor V8 de 4.2 care a echipat RS4 si echipeaza R8, insa eu mizez pe o crestere a puterii de la 420 pana undeva aproape de 450. Va fi cu siguranta o masina performanta.
    27 6
  • @C-G-C
    Tu ca si multi fani Audi va gasiti sa comparati RS4 cu M3 E46 numai ca fabricarea lui RS4 a inceput la terminarea productie lui M3 E46 si a incetat la numai 1 an si jumarate (din cauza vanzarilor slabe) cand a inceput productia lui M3 E90.

    Tinand cont ca si vechiul M3 E46 CSL si M3 E90 au batut RS4 pe udne l-au prins, este de asteptat ca M3 E92 sa bata RS5 care are aceeasi motorizare ca RS4 si putin probabil sa aiba un sasiu mai bun ca al lui M3 N92.
    Dar asta nu inseamna ca nu este o masina frumoasa si performanta.
    14 19
  • @audi_quattro, @eu
    Peste tot sunt cocalari, nu mai generalizati, uite si un exemplu cu tipi gen @audi_quattro.

    http://www.youtube.com/watch?v=rWipHgws5mY&feature=related
    2 6
  • cum spune si flavyuz M3 are o istorie in spate...si cat de mult dispretuiesc BMW pentru M3 am respect si as alege M3 in defavoarea RS'ului si pun pariu ca M3 la perfomante este peste RS5,este mult mai distractiv(tractiunea spate),sunetul esteeee...esteee deosebit, chiar daca la design lasa de dorit...
    5 12
  • aaa si vad ca toate site'urile de specialitate numesc "RS5: The M3 Killer"
    nu cred asa ceva...si niciodata nu cred ca Audi va fi killer pentru BMW...sa il vedem pe "Ring" ce poate ;)
    8 17
  • larksen
    un ... DODGE CHALANGER ... RUPE ....COCALARII, STIU AUDI SI BMW, FITZE IEFTINE DE BALCANI !!!!!!!!!!!! HMMMM,
    5 21
  • LauCalin
    @toti
    Ce-mi mai plac cometurile astea gen "BMW bate pe Audi pe unde il prinde", "Audi e de cacao", unde mai pui ca, concluzionand ce spun unii Audi e un VW mai scump...
    Sa spui dintre masina asta si M3 care e mai buna, e ca si cum te-ai intreba cine e mai bun la bataie Bruce Lee sau Van Damme. Diferentele dintre masini (mai ales cele ce tin de performante), sunt foarte mici si doar un pilot sau un sofer care conduce de foarte mult timp o astfel de masina isi poate da seama de ele. Eu consider ca e absurd sa critici ca la performante este foarte putin inferioara celeilalte. Atat de mult conteaza pentru unii o secunda in plus sau in minus cand "soferesc" (daca "soferesc") pe "autobadul" romanesc?! (sau pe orice drum ca la noi se poarta).
    Cat despre design, arata foarte bine, are personalitate, insa nu este o masina pe gustul meu :)
    14 1
  • @LauCalin
    Altul care generealizeaza.
    Nu am cum sa spun ca Audi e de cacao.
    RS5 este chiar foarte bine, dar eu personal ma asteptam la un alt motor.
    Si da, fiind o rivalitate intre modelele sport ale Audi si BMW conteaza si o sutime, nu numai o secuna.
    9 4
  • @gtrazvan
    dumnezeule mare... piesa aia cu gip gip, cum naiba ai gasit-o? imi e rusine ca vorbesc aceeasi limba ca ei...

    On topic: superba masina.... cand vorbim de asemenea masini, M3, AMG, RS, chiar nu mai conteaza. Nu cred ca v-ar deranja pe niciunul dintre voi unul din modele... macar pentru un test drive.. ;)
    14 0
  • @gtrazvan
    Nu e faza ca generalizez, insa se pune prea mult "pret" pe niste diferente minime (si aici ma refer in special la performante). Este foarte greu sa desemnezi un castigator. De fapt, cred ca daca una ar fi inferioara la capitolul performanta nu ar fi pe locul 2, pentru ca diferentele sunt foarte mici, poate sesizabile doar pe cronometru.
    Cat despre motor, eu nu consider ca ar fi dezavantajul masinii. Important e cum ajunge puterea la roti, nu cat e de puternic sau de nou (de-asta un Lotus Elise se poate pune cu M3 de ex.)
    Iar daca zici ca o sutime conteaza la masinile astea, cred ca la masini gen Ferrari Enzo, Porsche Carrera GT, diferenta o faci la fractiune de secunda :))
    10 1
  • anti BMW
    Cocalarii cu bmw-uri isi dau cu parerea de audi si ei nu au bani sa-si cumpere cauciucuri de iarna la carutele din fata bl, bine k s-a incalzit afara k sa iasa si ei din casa. pe toate strazile vezi cocalarii k au iesit ca mustele.... hooooo.....saracilor....
    15 5
  • masina arata bine desi nu e nimic spectaculos, si cred ca va avea un plus fata de M3 deoarece are tractiune integrala
    concluzie: este o masina reusita, dar nu la fel de frumoasa si sportiva ca un M3
    9 0
  • Proasta-comparatie
    @LauCatalin

    Proasta comparatie Bruce Lee Vandame.Este clar ca Bruce Lee ar castiga.

    Masina este superba.
    4 10
  • @audi_quattro
    In primul rand nu sunt fan BMW.
    In al 2-lea rand eu vad tot atatia cocalari si cu BMW si cu Audi si cu Logan si cu Mercedes, etc. e plin de cocalari, ne invadeaza.
    Si da, tzenu_bmw e un cocalar.
    Prefer sa discutam mai mult de masini decat de soferii lor.
    12 0
  • Audi RS5
    Walter Da Silva, designer-ul sef pe intreg grupul VW, a declarat despre Audi A5 ca este cea mai frumoasa masina pe care a desenat-o pana in prezent . Aceasta calitate, dublata si de o baza tehnica foarte competitiva, vor face din Audi RS5 un competitor foarte puternic in lupta cu BMW M3 si Mercedes E 63 AMG Coupe .
    12 3
  • daca e
    RS nu da audi gres ,asa ca aia cu comentarii neinspirate ati gresit
    5 5
  • Alex
    Alex nu te mai imbata cu apa chioara, asa a zis si despre Alfa Romeo 156 cand a fost la Alfa. Acu ca e la Audi ce putea sa zica ? :)
    6 2
  • Mi-e sila
    Mi-e sila sa citesc la fiecare stiere despre Audi, sau BMW aceleasi aberatii scrise de niste mucosi. Nimeni nu are date oficiliale, de drivetesturi nu mai vorbesc, dar ei deja incep sa urle ca apucatii ba ca M3 e mai tare, ba ca RS5 e, ba ca taranii Audi, sau cocalarii Bmw.
    Acesti mucosi nu-si permit nici 1/4 dintr-o asemenea masina, in schimb doar viseaza ca intr-o zi la va ploua cu bani din cer si vor ajunge si ei "smecheri ca Jiji" si o sa-si ia si ei o masina din asta.
    E trist...
    20 0
  • erata
    Driveteste (ma scuzati)
    8 0
  • Plain and boring
    ma intreb ce le scrie designerilor de la Audi, in fisa realizarilor, la sfarsitul unui an?

    - Am facut din evacuarea cu iesire dubla, una ovala pentru R8 V10 si am pus-o si pe RS5

    - La anul, tragem o linie in plus la grila si ii zicem facelift!

    Chiar nu puteau sa faca un design mai special pentru varful de gama? sa iti dai seama din prima privire ca este ceva special, nu dupa 10 minute de cautat detalii. Acelasi lucru si pt R8 V10.
    9 20
  • rs5
    Sunt posesor si fan bmw, dar acest audi e superb la capitolul design. Chiar l-as cumpara in detrimentul M3-ului.

    Dar parca decat un Audi A5 RS, as opta mai mult pt un audi TT RS. Considerabil mai ieftin, iar resoftat alearga ca un R8 V8.
    8 4
  • mowgli
    rs5
    este o masina frumoasa, arata foarte bine, sincer mie imi place.Stiti bine ca eu nu sunt un simpatizant audi, dar aici se vede efortul, iar asta e demn de tot respectul.Mai bun sau nu decat m3 nu stiu si prea putin ma intereseaza.Cert e ca arata bine.
    4 1
  • @gtrazvan
    btw, super tare link-ul cu videoclipul. GIP GIP GIP =))
    mai am si eu cateva cu cocalari in audi, dar cartile astea le scot la momentul potrivit :)).
    4 1
  • rs > m3
    Audi RS4 a batut clar fostul M3, iar RS5-ul va bate clar actualul M3, ce mai e de comentat? La design fostul M3 arata excelent, mai bine ca RS4, dar actualul RS5 e muuuuuult mai frumos decat actualul M3 si gata. Audi wins! :D
    PS interioarele de BMW tot timpul au fost mult sub cele de Audi.
    3 2
  • @hmmm
    M3 a fost batut clar de rs4?sorry dar aici te pot contrazice cu cel putin 3-4 teste.top gear fifth gear si poate unul care nu-l stii http://www.youtube.com/watch?v=axb19DwhqUk
    2 1
  • alexthebuldog
    RASUL
    Doar o vorba va mai spun....BMW M3 GTS.
    2 2
  • alexthebuldog
    RASILOR
    Spre disperarea voastra si nedumerirea voastra,toata productia de M3 GTS a fost vanduta, si va intrebati de ce? pt ca un cunoscator auto stie sa aprecieze o masina am spus o MASINA nu un ras.AUDI ESTE DOAR APA DE PLOAIE
    2 2
  • da 100000e pe un m3 ,,usurat", cand pot sa dau 40000e tot pe un m3, si ii scot bacheta scaunele roata de rezerva si toate prostiile, ii pun cusca de protectie si am un m3 gts...prefer audi
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru