Audi RS6 Avant ar putea avea o versiune Plus

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 15.05.2008
Spre sfarsitul acestui ciclu de viata al modelului RS6 Avant, Audi ar putea introduce si o versiune Plus, mai potenta.

Esential

580 de cai putere dezvolta Audi RS6 Avant.

Desi nu a fost inca lansat pe piata, Audi RS6 Avant reprezinta deja un rival aproape imbatabil pentru BMW si Mercedes. Asteptat sa debuteze in showroom-uri in aceasta vara, cel mai nou model de performanta al gamei A6, va dispune de serviciile unui motor V10 care dezvolta 580 de cai putere, un bagaj impresionant pentru un break de asemenea dimensiuni.

Se pare insa ca Audi nu se va opri aici, in ceea ce priveste capacitatea unitatii instalate pe RS6 Avant. Presa internationala speculeaza ca Audi intentioneaza sa lanseze in 2011 o versiune speciala care sa incheie ciclul de viata al noului RS6 Avant. Este vorba de aceeasi versiune Plus care a incheiat si generatia trecuta a break-ului german de performanta.

Potrivit primelor informatii, vitorul Audi RS6 Plus va fi disponibil intr-un numar redus de exemplare si va oferi clientilor sai, pe langa un kit de accesorii sportive, si o putere mai mare, unitatea V10 urmand sa dezvolte 613 cai putere. Aceasta versiune, ar confirma inca o data, daca mai era nevoie, ca RS6 Avant este un supercar cu acte in regula.

Vechea versiune RS6 Avant Plus a fost disponibila pe piata in perioada aprilie-octombrie 2004, si a incheiat ciclul de viata al generatiei trecute. Plus oferea atunci clientilor 30 de cai putere in plus (de la 450 la 480 de cai) prin folosirea unui ECU nou si a unor radiatoare aditionale.

Performantele motorului erau completate de jante de 19 inch si o suspensie care cobora garda la sol cu 10 mm. Doar 999 de unitati RS6 Avant Plus au fost produse si vandute in aceasta perioada.

via | WorldCarFans

Taguri: Audi, RS6, RS6 Avant

Comentarii (1)

  • MotoretaCuAtas
    RS6
    Audi RS6 Avant este o bomboana de masina, eleganta, exclusivista si foarte sportiva toate astea intr-o singura masina, iar la 560 de cai si un cuplu de 600 si ceva de Nm te simti bine chiar daca nu conduci un super-car de sute de mii de euro, cu optionale cat 2 Logan-uri :D.
    Nota 10
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru