Audi RS7 Piloted Driving: noua versiune anticipează tehnologia prin care viitorul A8 se va conduce singur pe circuit

de Bogdan Mirică
Luni, 13.07.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi RS7 Piloted Driving, conceptul care se poate conduce singur pe circuit, a fost îmbunătățit și cântărește acum cu 400 de kilograme mai puțin.

Cu Audi RS7 Piloted Driving am făcut cunoștință pentru prima dată în toamna anului trecut, când germanii au demonstrat tuturor că dețin tehnologia necesară pentru a construi mașini sportive care se pot conduce singure pe circuit.

Studiile nemților nu s-au oprit însă aici, conceptul fiind îmbunătățit în lunile care au trecut de la debutul său oficial. Așa se face că Audi lansează acum o versiune revizuită a originalului Bobby, așa cum fusese el numit de inginerii Audi în octombrie 2014.

Noua versiunea a primit numele Robby și promite performanțe demne de invidiat. Dacă vechiul model reușise să atingă 240 de km/h pe circuitul de la Hockenheim, noul Robby a reușit să parcurgă un tur al circuitului Sonoma Raceway din California în doar două minute și o secundă, bineînțeles fără intervenție umană.

Dincolo de noile culori de caroserie, roșu și negru, alese pentru a-l diferenția de ce am văzut în toamnă, Audi RS7 Piloted Driving a devenit acum și mult mai ușor.

Conceptul cântărește cu 400 de kilograme mai puțin, probabil datorită simplificării puterii de calcul instalată în portbagaj.

Esential 560 de cai putere dezvoltă Audi RS7 Piloted Driving.
400 de kilograme a slăbit versiunea revizuită a lui RS7 Piloted Driving.
La capitolul resurse, coupe-ul cu patru uși păstrează aceleași date tehnice: o putere totală de 560 de cai și un cuplu motor de 700, ambele oferite de motorul V8 de 4.0 litri.

În comunicatul oficial care anunță îmbunătățirile aduse noului Audi RS7 Piloted Driving, constructorul german susține că Robby este încă un prototip care testează sistemele autonome de conducere înainte de instalare lor pe versiunea de serie a noii generații Audi A7, așteptat să debuteze în 2017 ca fiind primul automobil din lume capabil să se conducă singur.

Comentarii (3)

  • După ce m-am întristat văzând obsesia constructorilor auto pentru mașinile autonome, mi-am zis că măcar în vremurile acelea o să mai pot conduce pe circuit. Se pare că sunt porniți să ne ia și asta.

    Ce rost are să mă uit la curse cu mașini autonome? Eventual poate să pariezi ca la cursele de cai.
    14 1
  • Adițional : Înțeleg că e doar un prototip care testează conducerea autonomă pentru drumurile publice, dar nebunia lor nu se va opri aici. Sub pretextul siguranței, ne vom uita la cursele auto ca la cele de cai.
    10 1
  • Un rahat inutil !
    7 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru