Audi se concentreaza pe SUV-uri

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 29.06.2007
Dupa o perioada in care in prim-plan au stat sportivele, Audi va trece in urmatorii ani pe ofensiva SUV. Q5 sta in varful atacului.

Audi are ambitii mari pana in 2015, anul in care marca germana vrea sa devina numarul unu in segmentul premium. Astfel, producatorul de la Ingolstadt pregateste o gramada de surprize pentru urmatorii sapte-opt ani, acestea fiind inglobate in planul denumit "Route 15". Cifra vine de la numarul de modele care urmeaza sa fie lansate pana in 2015.

In centrul ofensivei Audi urmeaza sa stea viitorul SUV compact Q5, fratele mai mic al lui Q7, care urmeaza sa fie prezentat in premiera mondiala in ianuarie 2008 la Detroit. Se pare ca viitorul Q5 va primi sub capota "benzinele" de 2.0 FSI, V6 3.2 litri si V8 4.2 litri. Cea mai mare parte a testelor de dezvoltare a modelului a avut loc pe circuitul de la Nurburgring.

Insa Q5 nu va fi singurul SUV compact care va intregi gama Audi. Asta pentru ca ii asteptam pe Q3, care va fi construit pe platforma recent prezentatului VW Tiguan, si pe Cross Coupe Quattro, versiunea de serie a prototipului prezentat la Shanghai.

Productia totala Audi va ajunge la 1.5 milioane de exemplare in 2015.

Comentarii (1)

  • AndreiRN
    Audi - SUV
    Cam tarziu s-au gandit si ei.Perioada de varf la SUV a cam trecut si cu preturile de azi la combustibil lumea se cam fereste de SUV-uri. Piata cea mare este saturata si la SH sunt milioane la preturi extrem de reduse. Alti fac SUV hibride si Audi vor sa inceapa si ei de la zero.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru