Audi serbeaza 100 de ani cu un monument impunator

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 03.07.2009
Audi a dezvelit un monument impunator la Goodwood, prin care serbeaza cei 100 de ani de existenta. Sculptura a fost realizata din otel si masoara 35 de metri inaltime.

Esential

44 de tone cantareste sculptura din otel prezentata de Audi.

Editia de anul acesta a evenimentului Goodwood Festival of Speed va marca un moment important pentru Audi, constructorul din Ingolstadt pregatind o statuie impunatoare, pentru a aminti tuturor de cei 100 de ani de existenta pe care ii implineste anul acesta.

Monumentul a fost instalat deja in fata casei Lord March Goodwood din West Sussex si urmeaza sa fie admirat de cei aproximativ 130.000 de vizitatori anuntati cu ocazia evenimentului. Opera de arta masoara 35 de metri inaltime si cantareste aproximativ 44 de tone, pentru crearea sa fiind nevoie de ajutorul a 12 oameni care au lucrat sustinut timp de patru saptamani.

Monumentul infatiseaza un exemplar Audi R8 V10 si legendarul model Auto Union din 1937. Sculptura a fost realizata de artistul Gerry Judah, care a declarat ca a incercat sa creeze ceva iconic pentru centenarul Audi.

"Monumentul trebuia sa contina o scena aniversara dar in acelasi timp sa inglobeze calitatile brandului din Ingolstadt: sportivitate, prestigiu si progres.

Desi structura de otel pare simpla, a fost nevoie de multa munca pentru a asigura o rigiditate si un echilibru perfect, fara alti stalpi de sustinere", a sustinut Judah.

Alaturi de impunatoarea sculptura, vizitatorii prezenti la Goodwood vor avea ocazia de a admira si o colectie de modele legendare, printre care o serie de exemplare Autto Union botezate "Sagetile Argintii", primele masini echipate cu tehnologia quattro si castigatorul Le Mans-ului, monopostul R10 TDI.

via | WCF

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru