Audi Sport va urma exemplul Mercedes-AMG: avalanșa de SUV-uri de performanță începe cu RS Q5

de Bogdan Mirică, Foto: x-Tomi Design
Miercuri, 08.02.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Șeful diviziei de performanță Audi Sport a confirmat lansarea unui model RS la Salonul Auto de la Geneva din luna martie. Acesta va fi doar unul dintre cele 10 modele RS promise în următorii trei ani.

După ce vânzările diviziei Mercedes-AMG aproape că s-au dublat în 2016, ceilalți rivali germani din segmentul premium par să își doresc și ei o expansiune rapidă a gamei.

Audi are în plan o astfel de măsură, după cum o confirmă chiar Stephan Winkelmann, șeful diviziei de performanță Audi Sport. Acesta a declarat că în cadrul Salonului Auto de la Geneva că vom asista ”la o lansare foarte importantă pentru brand. Asta pentru că va consemna începutul unei noi ere pentru Audi Sport în segmentul compact. Veți vedea în curând ce am plănuit pentru voi”, a declarat Winkelmann pentru o publicație din Australia.

Modelul la care face referire ar urma să fie RS Q5, al doilea SUV de performanță după RS Q3. Tot el a confirmat faptul că Audi lucrează în prezent la 10 modele noi pentru gama RS, dintre acestea o mare parte fiind SUV-uri.

”Avem sarcina de a introduce mai multe modele din gama Q. Având în vedere creșterea acestui segment și acceptarea SUV-urilor, trebuie să ne pregătim pentru acest trend”, a mai declarat oficialul.

Este încă neclar ce motor ar urma să adopte crossover-ul de performanță, însă se vehiculează unitatea V6 de 3.0 litri a actualului SQ5 sau propulsorul de 2.9 litri al celor de la Porsche.

Indiferent de opțiune, Audi RS5 ar urma să dezvolte aproximativ 450 de cai putere, suficient pentru a obține un sprint de la 0 la 100 de km/h în mai puțin de 5 secunde.

via motoring

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru