Audi va da nastere lui R5, un nou model sportiv

De Cornel Șocariciu
Publicat Duminica, 31.10.2010
Audi doreşte să introducă un nou model sportiv alături de TT şi R8. Acesta va purta denumirea de R5 şi va fi disponibil atât în versiunea coupe, cât şi în varianta cabrio.

Constructorul german Audi se pregateşte să introducă un nou model sportiv cu motorul poziţionat central. Surse din interiorul companiei au declarat că acesta va purta denumirea de R5 şi va fi poziţionat între actualul TT şi R8. Viitorul R5 va avea la bază noua platformă MiMO (MittelMotor) dezvoltată de Grupul Volkswagen, care, ulterior va fi utilizată şi pe modelele Porsche sau Volkswagen.

Aceleaşi surse au declarat că Audi R5 va fi produs atât într-o versiune coupe, cât şi într-o varianta cabrio şi va împrumuta din elementele conceptelor E-Tron şi E-Tron Spyder. Noul model sportiv dezvoltat de Audi va veni pe piaţă în anul 2014. Viitorul model dezvoltat de constructorul din Ingolstadt va masura 3.9 metri în lungime.

Cel mai probabil, acesta va ascunde sub capotă propulsorul de 2.5 litri cu cinci cilindri prezent pe actualul TT RS care este capabil să producă pâna la 350 de cai putere. De asemenea, constructorul din Ingolstadt ar putea opta si pentru un agregat de 2.0 litri TSI.

Via | Carscoop

Comentarii (4)

  • ...
    acum ii fac concurenta in-house pt cayman si boxster!inteligent sistem de marketing...NOT!
    1 6
  • @alinusu
    la cum se descurca la capitolul vanzari, poti acuza grupul VAG de orice, numa de marketing prost nu!
    6 0
  • hadouken ca mare dreptate ai ;)))
    bravo lor restul unghia in gat......
    3 0
  • la cum arata ar trebui sa aibe peste 400 cp , nu s-ar potrivi doar 350 cp
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru