Audi va face RS4 Avant, însă nu şi RS4 sedan

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 06.01.2012
Audi va da naştere unei versiuni RS pentru actuala generaţie a modelului A4. Ea va fi destinată însă doar caroseriei break, sedanul urmând să fie ocolit pentru a nu fura din clienţii lui RS5.

Esential

450 cai ar putea avea viitorul Audi RS4 Avant.

Mai multe publicaţii de specialitate anunţau, nu cu mult timp în urmă, că Audi renunţă la dezvoltarea unei versiuni de performanţă RS pentru sedanul său de clasă medie, Audi A4. Mai multe surse neoficiale infirmă însă aceste zvonuri şi susţin că vom vedea în următorii ani, pe străzile europene, şi un derivat RS4. Timpul de aşteptare nu va fi nici el foarte mare, primele exemplare urmând să îşi faca apariţia în cel de-al treilea sfert al anului 2012.

Nu va fi vorba despre un sedan, ci despre varianta Avant, ceea ce înseamnă încă un break de performanţă în segmentul premium, gata să se bată cu BMW şi Mercedes. Surprinzător sau nu, sursele din interiorul Audi au susţinut că la Ingolstadt se va naşte doar RS4 Avant, nu şi o variantă sedan, ca în cazul generaţiei precedente.

Aceasta din urmă ar putea fura din clienţii actualului RS5, ceea ce ar însemna o canibalizare a vânzărilor. Viitorul RS4 Avant ar putea ascunde sub capotă un motor V8 de 4.2 litri, capabil să livreze aproximativ 450 de cai putere şi 430 de Nm, suficient pentru a pune în pericol Mercedes C63 AMG Estate.

Dacă îl vom vedea deja la Geneva este încă o necunoscută. 

via | wcf

Comentarii (8)

  • ...
    O mare prostie. Daca vrei sa devii constructorul auto premium nr. 1 in lume, trebuie sa oferi diversitate.
    7 14
  • @audi
    O sa ajunga Audi constructorul Nr.1 in lumE la "Toamna in mai.":))
    8 2
  • Probabil nu vrea concurenta cu RS5. Adica daca RS5 este concurent cu M3 , RS4 nu prea isi mai are rostul sau pentru RS5 nu prea tine tonul cu M3, poate ca trebuia si un RS4, 2 pe 1.
    3 1
  • Toamna e mai aproape
    in 2011 Audi a depasit Mercedes la vanzari pentru prima oara si e pe 2 dupa Bmw deci...vom vedea ce va fi. Apropo de diversitate ce ar trebuie s a mai faca audi, monovolum? camion? pt ca nici bmw nu mai are m3 in 4 usi ( au avut pt o scurta perioada). Oricum eu intotdeauna la versiunile RS am preferat Avantul.
    3 2
  • @all
    A5 (RS5) este concurent cu 3 COUPE (M3 Coupe).
    A4 Sedan (RS4 SEDAN) concueaza cu 3 SEDAN (M3 SEDAN).
    Iar A4 AVANT (RS4 AVANT) Concureaza cu M3 BReak!!

    Cum sa vorbesti prostii, cum ca RS4 sa concureze RS5???? (Las' ca concureaza si a5 pe 3 sedan)
    0 3
  • @lorinczi.thomas
    Bai baiatule tu esti destept tare.
    1 0
  • imi retrag cuvintele ai doar 11 ani.
    1 0
  • @Costi9b & jan
    Deci cum sa spuna @jan ca poate concura A5 COUPE pe 3 Sedan???
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru