Audi va lansa varianta A3 sedan in Statele Unite

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 06.10.2009
Audi intentioneaza sa lanseze in urmatorii ani o varianta sedan a hatchback-ului A3, special pentru piata din Statele Unite. Planurile germanilor includ si o versiune electrica a modelului A2.

Audi se confrunta inca o data cu probleme pe piata din Statele Unite din cauza raportului dolar-euro. Vulnerabilitatea monedei americane in fata celei europene ii face pe germani sa isi reorganizeze planurile pentru piata din Statele Unite.

Potrivit unor surse din interiorul Audi, constructorul intentioneaza sa dea nastere unui sedan bazat pe actualul hatchback A3, lansat de curand in versiune clean-diesel. Se pare ca nemtii vor ataca piata premium de peste Ocean si cu un nou crossover, un frate mai mic al lui Q5, botezat cum altfel decat Q3, planurile de productie fiind deja confirmate de oficialii din Ingolstadt.

Pentru ca a decis sa nu ofere viitorul A1 pe piata din SUA, Audi intentioneaza sa isi consolideze pozitia in segment cu o versiune electrica a modelului A2, publicul fiind tot mai deschis catre solutii de propulsie alternative. Planul de dezvoltare va fi completat la sfarsitul lui 2010 de lansarea noii generatii A8 si de sosirea unui nou membru in gama Audi la mijlocul lui 2011, mult anticipatul A7.

via | EGMcartech

Comentarii (3)

  • Fraierul
    Daca va fii tot modelul asta de A3 ii jale deoarce e cam vech modelul parca din 2003............
    1 3
  • 2003 cu facelift in 2005 si 2009. Dar in 2010 apare noua generatie A3.
    2 0
  • pentru americani termenii de masina de lux si hatchback nu prea se impaca. seria 1 de la bmw e disponibila in state doar ca si coupe sau cabrio si doar cu motoare de 6 cilindrii
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru