Audi vrea sa relanseze modelul A2

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 02.12.2008
In peisajul modelelor economice si ecologice, Audi are de gand sa readuca in prim-plan monovolumul de clasa mica A2.

Audi vrea sa reinvie modelul A2, un concept care in momentul lansarii sale, la finalul deceniului trecut, a reprezentat o incercare nereusita a constructorului german de a intra pe piata monovolumelor de clasa mica pe un segment premium. Valorile pietei erau altele in acel moment si, chiar daca publicul a primit pozitiv modelul atunci cand a fost prezentat la Salonul de la Frankfurt in 1997, productia lui A2 a fost intrerupta in 2005, din cauza cererii scazute.

Noile "reguli" economice si normele ecologice stringente fac insa ca ideea care a dus la lansarea lui A2, aceea de a oferi publicului o masina mica, incapatoare, cu dotari standard ridicate si cu emisii si consum redus, sa revina in actualitate.

Conform unor informatii din interiorul Audi, noul A2 urmeaza sa fie lansat in 2014 si va fi bazat pe platforma viitorului citadin A1. Viitorul A2 nu va avea aceeasi imagine care i-a facut mai mult rau decat bine, urmand sa fie dezvoltat in diferite variante de caroserie: trei si cinci usi, sportback, cabrio si hibrid.

Noul A2 va avea avantajul unui pret acceptabil, in conditiile in care multe dintre elementele constitutive vor fi imprumutate de la viitoarea generatie a "fratelui de grup" VW Polo.

via | Autoblog.it

Taguri: Audi, CRDI

Comentarii (2)

  • JA JA JA JA JA JA JA JA
    Dragul meu. Stirea e foarte veche. Mai cititi si voi Automobilwoche sau macar faceti si voi un abonament.Publicatia germana spune altceva! Audi studiaza posibilitatea de a reveni asupra proiectului Typ 8Z, cum este cunoscut A2 in dosarele companiei. Afirmatia apartine unui oficial. Asadar nimic sigur. Nu pricep de ce trebuie sa citati un site italian cand pe cele de specialitate nu le consultati mai des....Luati asta ca o recomandare ca daca suna a critica iar sariti ca arsi. Apropo vezi mai Mircea ca Ford va lansa un sedan electric in 2011. Gata hai la treaba. Spor vecine.
    0 0
  • gut und schnell
    Hai sa iti mai dau o veste. Sau ma rog un pont. Vezi ca Scircco va primi un motor diesel de 2,0 litri de 140 de cai putere disponibil cu transmisie manuala si DSG in 6 trepte. Va costa 25.375 de euro.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru