Audi vrea să transforme modelele RS în hibride ultraperformante

de Mircea Meșter
Vineri, 23.01.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
După ce constructorii de modele sportive au dat drumul modei hibride prin modele precum Porsche 918 Spyder sau Ferrari LaFerrari, Audi vrea să adopte noul trend și să-l implementeze pe gama RS.

În cursa pentru scăderea radicală a consumurilor și emisiilor mașinilor proprii, cei de la Audi vizează o modificare de substanță la nivelul gamei proprii. Astfel, conform unor informații venite din presa germană, versiunile RS ale modelelor mărcii vor dispune de motoare benzină ajutate de unități electrice, transformându-se astfel în hibrizi performanți.

În acest moment, gama RS a celor de la Audi conține recentul RS3 Sportback, RS4 Avant, RS5, RS6 Avant, RS7 Sportback și SUV-ul RS Q3. În momentul în care motoarele pe benzină din dotarea acestor modele vor fi dublate de unele electrice, consumul oficial anunțat va scădea cu circa 20%.

Conform detaliilor scăpate de oficialii germani și citate de jurnaliștii vest-europeni, primul model pentru care s-a discutat o transformare de acest tip este noul RS3 Sportback, un hot hatch radical care până la urmă a rămas la rețeta clasică: motor turbo pe benzină de 2.5 litri care dezvoltă 367 de cai putere. Motivul neadoptării unei versiuni hibride: tehnologia nu este încă îndeajuns de bine dezvoltată și de ieftină încât să aibă sens pe compacta supersportivă a nemților.

Comentarii (5)

  • Oare se materializeaza literalmente expresia "moartea pasiunii"? :)
    5 8
  • Just me
    Oare nu tot astia vor de vreun deceniu si un R8 E Tron?...
    Succes baieti!
    5 6
  • @Andi

    ce te face sa tragi o astfel de concluzie?
    7 6
  • @vianu - unde vezi tu concluzia? :)
    Eram doar ironic, gandindu-ma ca pe viitor putem avea si un 2 litri + electric combinat cu un sunet artificial in boxe... si gata RS-ul... :)
    7 4
  • Ii rugam pe baietii de la Haudi sa nu ne mai dea pe spate cu hibridele lor.Eu cand va spuneam ca astia fac doar niste motoare diesel(tedei) de 2 lei pe care pun o turbina si gata,motoru,imi dadeati "thumbs down" :))
    nu de alta,dar daca o sa aiba lafel de mult succes ca si audi a6 si audi a8 hibrid,risca sa destabilizeze intreaga industrie auto,o sa vrea toata lumea un audi iar ceilalti producatori nu o sa mai vanda nimic
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru