Audi vrea un rival pentru BMW X6

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 03.02.2011
Audi ia în considerare dezvoltarea unui rival pentru BMW X6, impulsionat de succesul SAC în China. O confirmă chiar şeful de design al constructorului german.

Succesul de care se bucură BMW X6 pe piaţa din Europa şi mai nou pe cea din China reprezintă un motiv de îngrijorare pentru Audi, care este momentan liderul segmentului premium pe cea mai mare piaţă auto. Constructorul din Ingolstadt visează la succesul bavarezilor, drept pentru care are în plan dezvoltarea unui rival pentru X6, în viitorul apropiat.

Ipoteza este cât se poate de fondată, ea fiind confirmată şi de Wolfgang Egger, şeful de design Audi, care subliniază importanţa unui asemenea model pe piaţa din China. Potrivit lui Egger, chiar şi constructorii premium vor fi nevoiţi să îşi adapteze o parte din ofertă pentru publicul din Ţara Marelui Zid, miza fiind potenţialul de absorbţie al acestei pieţe.

În prezent, X6 a devenit un model foarte popular în China, unde este văzut ca un produs la modă, preferat cu precădere de publicul feminin. Potrivit şefului de design, şi viitorul Q3 ar putea reprezenta o propunere aparte pentru publicul feminin din Asia. Chiar şi aşa, nu sunt excluse variantele coupe ale actualelor SUV-uri Q7 şi Q5.

Pe viitor, lupta ar putea să se complice în segment, în condiţiile în care BMW pregăteşte X4, fratele mai mic al lui X6, iar Mercedes promite deja un derivat GLC în 2014.

via | bmwblog

Comentarii (2)

  • Wolfgang Egger a desenat cel mai frumos model Alfa Romeo din era Fiat
    Tinand cont de CV-ul lui Wolfgang Egger ( a desenat Alfa Romeo 8C Competizione ), noul model Audi concurent cu BMW X6 se anunta promitator .
    12 2
  • foarte de acord
    si cand ii vor pune cele 4 cerculetze se va metamorfoza intr-un Q5 cocosat
    7 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru