Automarket prezinta toate premierele de la Paris

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 30.09.2008
Automarket va prezinta o lista cu toate premierele de la Paris. Anul acesta, hibridele sunt in prim plan.

La doar o zi si jumatate de la deschiderea complexului expozitional Porte de Versailles din Paris, acolo unde va avea loc cel mai important eveniment din industria autodin aceasta toamna, Automarket va prezinta o lista cu cele mai importante modele care vor fi dezvaluite la Salonul Auto de la Paris.

Audi va prezenta hatchback-ul A1 , sedanul RS 6 si conceptul Metroproject. Acest prototip va aparea, in premiera mondiala, in varianta cu cinci usi.

Brilliance Jingbei Automotive, un producator chinez de automobile va lansa patru modele la Paris. Acestea sunt BS2 - un hatchback de dimensiuni mici, BS4 - un sedan din clasa medie inferioara si BS6 - o berlina din clasa medie superioara. Brilliance este detinuta de statul chinez si a semnat un parteneriat de tip joint venture cu BMW.

BMW va prezenta noul seria 7 , acum si in varianta hibrida si conceptul X1 , care prefigureaza cel mai mic model din gama X a producatorului bavarez.

Citroen ne va prezenta C3 Picasso si un concept hibrid, numit Hypnos. Conceptul va prezenta un nou tren de rulare hibrid, diesel-electric.la acelasi stand vom putea admira unul dintre conceptele care promit mult din punctul de vedere al designului. Deocamdata, Citroen il numeste GT Concept si ne-a prezentat doar cateva teasere interesante cu acesta.

Cadillac va prezenta CTS Sport Wagon, o noua varianta de caroserie a berlinei sale, CTS. Aceasta va avea un motor V6 turbodiesel de 2.9 litri si 250 cai putere si va fi disponibil in Europa incepand cu vara viitoare.

Chevrolet va prezenta publicului modelele Cruze si Orlando, precum si vehiculul electric Volt, expus in premiera mondiala.

Dacia va prezenta Europei Logan MCV facelift si Sandero diesel. Versiunea diesel a lui Sandero este disponibila momentan doar in Franta, lansarea acesteia pe piata europeana fiind asteptata la scurt timp dupa Salon.

Ferrari va prezenta prima sa decapotabila cu hardtop retractabil, California. Vanzarile in Europa ale acestui model vor incepe pana la sfarsitul acestui an. California va avea o transmisie cu sapte trepte si dublu ambreiaj, in premiera pentru Ferrari. Tot o premiera va fi si motorul pe benzina cu injectie directa de pe noul model.

Ford va dezvalui noul Ka , Focus RS si o varianta mai ecologica a modelului Fiesta . Noul Ka apare la 12 ani de la dezvaluirea primului model, a doua generatie avand disponibil si un motor diesel. Fiesta ECOnetic va fi cel mai economic Fiesta produs vreodata.

Fiat va dezvalui trei versiuni economice ale modelelor 500 , Bravo si Croma. Acestea vor folosi tehnologia stop-start, rapoarte de transmisie mai lungi si o garda la sol miscorate pentru a avea un consum mai redus de carburant.

Honda va prezenta nu mai putin de patru hibride la Paris. Doua dintre acestea vor fi concepte, Insight si CR-Z, celelalte doua modele fiind de serie: Civic hybrid si Jazz hybrid .

Hyundai vine la Paris cu noul i20, dezvoltat pentru a inlocui modelul Getz. Alaturi de i20 va fi prezent Santa Fe hybrid , echipat cu un motor pe benzina de 2.4 litri si un motor electric de 30 kilowati. In premiera va fi lansat SUV-ul iX55, bazat pe modelul Veracruz, disponibil in Statele Unite ale Americii. Modelul iX55 a fost modificat pentru a fi pe placul publicului european. Doua concepte, Genesis sedan si Genesis coupe, vor fi de asemenea prezente in standul Hyundai. Versiunile de productie ale acestora nu vor fi comercializate, cel putin in viitorul apropiat, in Europa.

Infiniti va dezvalui, in premiera mondiala, crossover-ul de performanta FX37. Incepand cu Salonul Auto de la Paris, brand-ul de lux al Nissan se va lansa pe piata europeana. Vor fi disponibile modelele G35, G37 si FX50.

Kia va prezenta noul sau crossover, Soul, alaturi de varianta hibrida a modelului cee’d. Soul are ca public tinta cumparatorii tineri din orase sau zone metropolitane, dar si persoanele cu un stil de viata activ, au declarat oficialii Kia.

Lamborghini va dezvalui un model cu patru usi gandit pentru segmentul de piata al viitoarelor Aston Martin Rapide, Porsche Panamera si Audi A7. Conceptul acestui model, care va fi denumit cel mai probabil Estoque, va fi prezentat la Paris. Acesta va avea tractiune integrala si motorul amplasat in partea din fata.

Land Rover va prezenta SUV-ul Freelander cu tehnologia start-stop. Acest sistem va fi standard pe toate modelele Freelander cu motor diesel si transmisie manuala. Emisiile CO2 ale modelului vor fi reduse de la 194 gr/ km la sub 180 gr/km.

Lexus va dezvalui varianta decapotabila a sedanului sau, IS. Denumita IS 250 C , acesta va fi prima decapotabila cu patru locuri de la Lexus. Modelul IS va primi cu aceasta ocazie si un facelift. IS facelift va primi un design interior si exterior nou, altaturi de modificari la suspensie si directie.

Mazda va prezenta conceptul Kiyora, care va da indicii in legatura cu noua masina de oras a producatorului japonez, aceasta urmand sa fie numita Mazda 1. Facelift-ul modelului MX-5 va fi prezentat la Paris impreuna cu Mazda 6 echipata cu un motor turbodiesel de 2.2 litri. Mazda 2 va primi cu aceasta ocazie un motor turbodiesel de 1.6 litri.

Mercedes-Benz vine la Paris cu FascinationConcept , echipat cu noul motor turbodiesel de 2.2 litri cu tehnologia Bluetec. Acest motor dezvolta 204 cai putere si va echipa noul E-Klasse. FascinationConcept este un studiu de design care arata linia pe care o va urma noul E-Klasse .

MINI va presenta Crossover Concept, primul model mini cu patru usi, mai lung de patru metri si cu tractiune integrala. Versiunea de productie a acestui model s-ar putea numi Crossman si va fi lansata in 2010.

Mitsubishi va dezvalui varianta hatchback a modelului Lancer, denumita Lancer Sportback , precum si un facelift pentru Colt . Varianta Sportback ar putea sa asigure 70% din vanzarile modelului Lancer in Europa.

Nissan va prezenta noul microcar Pixo impreuna cu prototipul Nuvu, un microcar electric. Pixo va fi disponibil la vanzare incepand cu primavara anului 2009. Conceptul Nuvu prezinta viziunea Nissan priving vehiculele de oras ales anului 2015. Alaturi de aceste doua modele va fi prezent si facelift-ul modelului Note .

Opel va prezenta noul Insignia in varianta wagon. Sport Tourer-ul va fi disponibil in europa in primavara anului viitor, la patru luni de la lansarea variantelor hatchback si sedan. Alaturi de acesta va fi prezenta si o versiune EcoFLEX a Sport Tourer-ului, dezvoltata pentru un consum redus de carburant.

Peugeot va dezvalui doua concepte, Prologue si RC. Modelul Prologue va fi un crossover hibrid diesel-electric avand ca tinta principala Nissan Quashqai. Prologue va fi disponibil incepand cu aprilie 2009. RC este un sedan cu patru usi dezvoltat pentru a inlocui 407 coupe si tinteste segmentul de piata al lui Volkswagen Passat CC. Numele complet al conceptului RC va fi dezvaluit la Paris.

RC Concept are un tren de rulare hibrid, fiind echipat cu un motor pe benzina si un motor electric.

Renault va prezenta nu mai putin de sase modele la Paris. Atractiile principale ale standului vor fi noul Megane si conceptul futurist Ondelios . Laguna Coupe va fi dezvaluit in varianta de productie si va fi disponibil la scurt timp dupa incheierea Salonului Auto. Laguna Coupe o sa fie primul model din gama Laguna cu noul motor V6 diesel. Alaturi de acestea va sta si Kangoo Facelift , impreuna cu doua concepte surpriza. O alta atractie a standului Renault, marca aflata la salonul sau "de casa", este noul Kangoo Be Bop , un citadin colorat interesant.

Seat va dezvalui modelul Exeo , rival pentru Ford Modeo, Renault Laguna si Peugeot 407. Acesta va fi disponibil in doua variante, sedan si station wagon, si va deveni varful de gama al Seat.

Skoda va aduce la salonul de la Paris faceliftul unui model pe care il putem admira pe toate soselele Romaniei. Este vorba de Octavia 2. Constructorul ceh nu a publicat insa nicio informatie despre acesta, fotografiile de presa lasandu-se si ele asteptate.

SsangYong prezinta conceptul C200, despre care oficialli companiei au declarat ca va fi un pas inainte pentru marca originara din Coreea. SsangYong a descris C200 ca fiind un SUV compact urban. C200 este propulsat de un motor diesel de 175 cai putere si are o transmisie automata cu sase trepte.

Subaru va prezenta doua modele electrice in Paris. Microcarul electric R1e va fi prezentat si inainte de lansarea sa europeana din 2010. R1e este echipat cu o baterie Litiu-Ion ce poate fi incarcata la 80% din capacitatea sa in 15 minute folosind un incarcator special. G4e este un concept care prefigureaza un hatchback electric cu patru usi si o autonomie de 200 km doar cu propulsie electrica. Alaturi de aceste modele Subaru va dezvalui SUV-ul Forester si hatchback-ul Impreza echipate cu noul motor de 2.0 litri turbodiesel si arhitectura boxer.

Suzuki va prezenta modelul Alto impreuna cu doua modele cu pile de combustibil pe hidrogen. Modelele pe hidrogen sunt SX4-FCV si Crosscage.

Toyota va dezvalui trei modele la Paris: Noul Avensis, iQ si UrbanCruiser. Avensis a fost redesenat si este bazat pe o versiune alungita a modelului compact Auris. Toyota iQ va fi, conform oficialilor companiei, cea mai mica masina cu patru locuri de pe piata, avand o lungime de doar 2985 mm. iQ va fi disponibila incepand cu luna decembrie a acestui an. Urban Cruiser este un SUV bazat pe Yaris si va fi disponibil incepand cu anul 2009.

Volkswagen prezinta la Paris modelul Golf , ajuns deja la a sasea generatie. Acesta este bazat pe Golf V, dar versiunea de baza va avea un pret de pornire apropiat de cel al modelului actual, pentru a putea concura cu modelele noi din clasa compacta, cum ar fi Kia Cee’d , dar si a vechilor competitori cum ar fi Opel Astra. Versiunea GTI a lui Golf VI va fi si ea prezenta in standul VW.

Volvo va lansa versiunile ecologice ale modelelor C30, S40 si V50. Toate trei au fost modificate astfel incat emisiile de CO2 sa fie sub 120 gr/km. Modificarile constau in motorul turbodiesel de 1.6 litri, rapoartele mai lungi ale transmisiei si o aerodinamica imbunatatita.

Via | AutomotiveNewsEurope

Comentarii (5)

  • Florin
    Octavia 2 facelift
    Stiti cumva daca tot la acest salon auto va fi prezentata si noua Octavia 2 Facelift ?
    0 0
  • @Florin
    nu stii sa citesti?
    0 0
  • georges
    seat
    seat prezinta noul exeo bazat pe platforma B5 Audi (fostul audi A4). asteptam cu nerabdare vesti proaspete de la standul seat !
    merci,
    semnat : Un Fan Automarket.
    0 0
  • Cosmin
    Excelent
    Excelent articol, cu link la fiecare informatie... bun si pentru trafic :)
    0 0
  • corect
    "Dacia va prezenta Europei Logan MCV facelift si Sandero diesel. Versiunea diesel a lui Sandero este disponibila momentan doar in Franta, lansarea acesteia pe piata europeana fiind asteptata la scurt timp dupa Salon."

    Corect:

    - lansarea acesteia pe restul pietelor europene fiind asteptata la scurt timp dupa Salon.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru