Autonomie de 800 de kilometri și încărcarea bateriei într-un minut: promisiunea lui Fisker pentru o viitoare mașină electrică

de Petre Barac
Luni, 27.11.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Autonomia mașinilor electrice ar putea ajunge la 800 de kilometri, iar reîncărcarea bateriei va dura un minut, potrivit unui proiect al celebrului Henrik Fisker. Designerul auto susține că a dezvoltat o baterie “inovatoare” pentru mașinile electrice.

Fisker Automotive, compania designerului auto Henrik Fisker, lucrează la un tip de baterie auto care va îmbunătăți substanțial autonomia și procesul de încărcare a mașinilor electrice.

Până la lansarea de anul viitor a primului său model, Fisker EMotion, compania a înregistrat un brevet pentru un nou tip de baterie care va putea fi folosit pe viitor de mașinile sale electrice.

Noua baterie solidă a lui Henrik Fisker este de 2.5 ori mai densă decât cele obișnuite, așa că poate să stocheze mai multă energie. Astfel, autonomia ar urma să crească la peste 800 de kilometri, iar timpul de încărcare ar fi redus la doar un minut.

Oficialii companiei estimează că producția de masă a acestui tip de baterii va începe în 2023, deci vor mai trece cel puțin 6 ani până vor intra pe piață mașini electrice care folosesc baterii în stare solidă.

Via Electrek

Comentarii (1)

  • NE AMENINTA CU BATERIA ASTA DE CEL PUTIN 5 ANI, CINE SA-I MAI CREADA...
    DE FAPT NICI NU ESTE ACUMULATOR IN ADEVARATUL SENS AL CUVANTULUI, PRACTIC SCHIMBI ELECTROLITUL
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru