Autopilot, bătaia de cap a celor de la Tesla: compania a scos termenii "rulare autonomă" de pe site-ul oficial din China după un accident

de Mircea Meşter
Marti, 16.08.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un client chinez a acuzat Tesla după un accident că vânzătorul i-a prezentat mașina ca fiind una "care se poate conduce singură". Tesla Motors și-a schimbat site-ul din China, eliminând termenii potențial incriminatori.

Tesla Motors se află în mijlocul unui scandal în China, acolo unde un posesor al lui Model S s-a plâns că mașina a cauzat un accident în timp ce modul de rulare Autopilot era activat. Clientul Tesla Motors rula pe o autostradă de lângă Beijing, iar mașina electrică din dotare nu a "observat" o altă mașină parcată pe marginea autostrăzii, dar parțial pe banda de rulare. Ambele autoturisme au avut de suferit daune majore, însă niciunul dintre șoferi nu a fost rănit.

În urma accidentului, clientul chinez s-a apărat susținând că mașina i-a fost vândută de vânzători care l-au anunțat că Model S "poate să se conducă singură" și că Tesla Motors supralicitează astfel funcțiile oferite de modelul electric, punând în pericol cumpărătorii.

Scuza pe are din ce în ce mai mulți ai lui Model S o scot în față atunci când își lovesc mașinile este una pe care Tesla Motors o demontează rapid de fiecare dată, modelul construit de compania americană informând șoferii la activarea modului Autopilot că trebuie să-și țină mâinile pe volan cât timp această funcție este utilizată.

Cu toate acestea, Tesla Motors a șters de pe versiunea chineză a site-ului propriu toate referințele la capabilitățile mașinii de a se autopilota, termeni precum "rulare autonomă" sau "pilotaj autonom" fiind eliminați peste noapte din descrierea serviciului.

Ba mai mult, chiar și numele oficial al funcției Autopilot a fost scos inițial de pe pagină, însă Tesla a revenit asupra textelor și l-a reintrodus ulterior.

"La Tesla facem îmbunătățiri continue, implicit la nivelul traducerilor de pe site-urile oficiale. De câteva săptămâni sunem în proces de reparație a discrepanțelor dintre termenii din diferite limbi. Timingul acestor acțiuni nu are nicio legătură cu evenimentele sau articolele despre Tesla Motors", a declarat Tesla Motors printr-un e-mail oficial trimis de un purtător de cuvânt al mărcii la cererea agenției de presă Reuters.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru