Autostrada A2: Taxa de pod a fost reintrodusă

de Sebastian Toma
Joi, 05.09.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Suspendarea temporară a plăţii taxei de pod pe Autostrada A2 a expirat. Măsura avea rolul de a reduce cozile formate în staţia de taxare, pentru a înlesni traficul spre staţiunile de pe litoral.

Esential 14.5 milioane de euro a încasat CNADNR în 2012 doar din taxa de aplicată pentru traversarea podului Feteşti-Cernavodă.
Şoferii care vor circula pe Autostrada A2 vor plăti taxa de pod şi în weekend, informează colegii de la Gândul. După ce guvernanţii au decis să suspende temporar taxa în weekend pentru a favoriza turismul pe litoral şi fluidizarea circulaţiei, perioada de aplicare a excepţiei s-a încheiat. Reprezentanţii CNADNR nu au specificat numărul de vehicule care au trecut podul Feteşti – Cernavodă în perioada respectivă fiind scutite de taxă şi nici nu au publicat informaţii privind efectul măsurii aplicate de guvernanţi.

Excepţia de la plata taxei de pod se aplica în intervalul vineri ora 06:00 – duminică ora 24:00. Şoferii care au circulat în intervalul rămas au plătit taxa respectivă, la fel ca şi până acum, tarifele rămânând neschimbate. În decursul acestui an, CNADNR a mărit de două ori cuantumul taxei aplicate pentru traversarea podului Feteşti – Cernavodă, aceasta urcând până la 13 lei pentru autoturisme.

Chiar şi aşa, cozile de la staţia de taxare de pe Autostrada Soarelui s-au format în continuare, în multe cazuri existând cozi în timpul săptămânii.

Urmareste Automarket
Unii analişti au criticat măsura aplicată de guvernanţi în 2012 şi 2013 sub pretextul fluidizării circulaţiei spre litoral. Aceştia consideră că taxa nu trebuia suspendată atunci când numărul de clienţi era în creştere, ci aplicată într-o formulă diferită, care să nu implice oprirea autovehiculelor pentru achitarea taxei.
Pierderile suferite de CNADNR prin aplicarea acestei măsuri au un cuantum de ordinul sutelor de mii de euro, dacă ne bazăm pe estimările analiştilor.

Via Gandul

Comentarii (1)

  • Scorpionu.negru
    Pot sa merg la mare si prin Calafat
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru