Autostrada A2: Taxa de pod va fi eliminată în weekend-urile din vară

de Sebastian Toma
Joi, 27.06.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Taxa de pod va fi eliminată în ultimele trei zile ale săptămânii pe Autostrada Soarelui, informează Digi24. Măsura are scopul de a fluidiza traficul şi va fi derulată de mâine până pe 31 august.

Esential 35 de zile cumulate reprezintă durata scutirii taxei de pod de la Feteşti.
Taxa de pod aplicată pe Autostrada Soarelui va fi suspendată în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică pe perioada verii, informează Digi24 citând Mediafax. Măsura are rolul de a fluidiza circulaţia în zona Feteşti, staţia de colectare a taxei respectivă fiind celebră pentru cozile formate la ghişeele de plată dedicate. Excepţia de la plata taxei se aplică în intervalul vineri ora 06:00 – duminică ora 24:00. Şoferii care vor circula în intervalul rămas vor plăti taxa respectivă, la fel ca şi până acum, tarifele rămânând neschimbate. Situaţia va reveni la normal după data de 1 septembrie.

O măsură similară a fost aplicată şi în vara anului trecut, când Ministerul Transporturilor a decis ca şoferii care pleacă vineri la mare şi se întorc duminică să nu plătească această taxă. Pentru un autoturism, cuantumul taxei respective este de 13 lei, element care a dus, în trecut, la creşterea intervalului de timp necesar achitării taxei. Potrivit Digi24, rândul de maşini care aşteptau să plătească respectiva taxă s-a întins şi pe 20 de kilometri în unele weekend-uri.

Urmareste Automarket
Reprezentanţii CNADNR nu au specificat consecinţele economice ale acestei măsuri.
În trecut, Comisia Europeană a obligat Statul să mărească cu 10% tarifele tuturor societăţilor fără profit pe care le deţine, CNADNR fiind printre instituţiile afectate, de unde şi creşterea taxei de drum pentru autoturisme de la 10 la 11 lei.

Via Digi24

Comentarii (14)

  • În prezent taxa pentru autoturisme este 13 lei.
    11 1
  • constanteanul
    De ce sunt discriminati constantenii? Daca eu am treaba in timpul saptamanii, trebuie sa platesc iar altii care vin la distractie, o fac gratis...

    Anul trecut, turistii plateau doar 5 lei iar dupa sezon, constantenii au platit 11 lei.

    De ce aceasta discriminare?
    7 1
  • Macar de-ar face ceva folositor cu banii care ii incaseaza pe toate taxele...
    5 1
  • Eiii na.....mai da voi nu va ganditi si la @mafia paranoia hybridaa? Pai pt dansul inseamna faliment daca trece in fiecare an si plateste cate 13 lei. Va dati seama cat vine 13 lei dus + 13 intors vine 26 inmultit cu 3 calatorii sa zicem , ar veni 78 inmultit cu 60 de ani ? Hohoho.....isi cumpara Koyota Hybrida cu banii astia. Deci e in dezavantaj mare nenea Mafie :)) =))
    3 8
  • Dar cum clovnii traiesc o mie de ani, ia calculati 78 la o mie ?........cu banii astia isi ia Legsuse hybrid, deci va rog frumos , lasati l pe Mafia Paranoia sa isi indeplineasca visul ......poate asa nu ar mai abera pe aici.
    3 6
  • La insistenta unor prieteni, m-a pus cel de jos sa ma duc la mare de Rusalii, desi m-am jurat ca nu mai calc pe litoralul romanesc. Pe langa serviciile de cea mai joasa calitate la pachet cu un imens ocean de cocalarism si niste preturi de am crezut ca am ajuns pe Riviera franceza, la intoarcere am stat la o coada de 20 km la aceste nenorocite de statii de taxare. Politistii isi puneau mainile in cap, smecherii depaseau pe banda de urgenta, lumea se forfeca de pe o banda pe alta in speranta unui loc cat mai in fata, iar cand am ajuns la benzile despartitoare de dinaintea statiilor, injuraturile, claxoanele si bagatul in fata formau peisajul in sine. Le-am urat, verbal, prin intermediul taxatoarelor, celor responsabili cu acest haos, care s-au gandit ca e mai important sa stoarca prostimea de ultimul banut decat sa dea liber, sa moara incet in chinuri groaznice, si sper, sincer, sa se adevereasca blestemul meu. Decizia venita acum nu scade nici 0,1% din intensitatea dispretului pe care-l am fata de oamenii astia.
    13 1
  • @CapitanuBurtaMare pai fac... pentru ei
    4 0
  • @CapitanuBurtaMare
    Unii considera ca un Cayenne Turbo si un viloi de 5 etaje in Snagov e ceva folositor, chiar necesar.
    3 0
  • @constanteanul
    stai linistit voi il aveti pe Mazare.....care va da in compensatie ulei si faina de banii astia.
    6 2
  • Se pare ca nu tot weekendul:
    "Astfel, taxa de pod a fost suspendată în toate zilele de vineri pentru sensul de mers Bucureşti-Constanţa şi în cele de duminică pentru sensul de mers Constanţa-Bucureşti. În celelalte zile, taxa a fost plătită."

    http://www.mediafax.ro/social/soferii-nu-vor-mai-plati-taxa-de-pod-pe-autostrada-soarelui-in-week-end-pana-la-31-august-inclusiv-11036087
    1 1
  • Un alt constantean
    @constanteanu. Nu esti discriminat constantene, ca nu-ti cere buletinul. Si restul tarii sau chiar strainii vor plati aceeasi taxa/ respectiv nu vor platin in intervalul orar. Daca o alta persoana are "treaba" la contanta in timpul zilelor lucratoare, plateste aceasti taxa ca si discriminatul de tine.
    5 0
  • Crysty
    Anu' trecutt le-am platit in monezi de 10 si 5 bani aceasta taxa!

    Anu' acesta o sa fac la fel!

    Pur si simplu asa vreau eu sa platesc!
    0 3
  • @vali
    ceea ce spune cei de la mediafax e putin dubios.
    adica daca eu plec vineri dimineata spre Constanta si ma intorc fie in aceeasi seara fie sambata voi plati? si la fel si daca eu as pleca sambata ar trebui sa platesc? cred ca e o informatie eronata.
    o alta mare prostie mi se pare ca pe site-ul CNADNR nici macar nu exista informatii despre aceasta decizie.
    0 0
  • SnowM3
    E trist sa vezi Statul tot mai slab. Incapabil sa colecteze in mod rezonabil taxa, renunta la ea. Oricum mai bine decat sa se incapatineze sa tina mii de oameni la o coada stupida.
    Asemenea taxe sunt peste tot in lume dar se pot plati fie cash, fie cu card, fie printr-un dispozitiv aflat in masina care comunica cu statia de taxare. In acest ultim caz, trebuie doar sa conduci pe una dintre benzile desemnate si sa reduci viteza in asa fel incat comunicare sa se realizeze si contul sa fie debitat.
    O data in plus, treaba cu autostrazile nu-i asa simpla precum pare. Dupa mai bine de 30 de ani de la inceputul lucrarilor avem o autostrada superba cu inceput si sfarsit dar e clar ca vor mai trebui investite cateva milione de Euro intr-o statie de taxare moderna.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru