Autostrada fisurată: Orăştie - Sibiu a crăpat pe încă 300 de metri, deşi este închisă traficului

de Daniel Popescu
Joi, 04.02.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Autostrada Orastie-Sibiu tinde să devină coşmarul autorităţilor: o porţiune de 300 de metri din apropierea zonei care a fost demolată suferă de crăpături, deşi a fost închisă traficului de anul trecut.

Autorităţile române au din nou probleme cu Autostrada Orăştie - Sibiu, care a fost închisă pe o lungime de 22 de kilometri ca urmare a unor fisuri apărute pe o lungime de 200 de metri.

De data aceasta, oficialii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) au dezvăluit că o alta porţiune de 300 de metri a suferit crăpaturi, în ciuda faptului că autostrada nu mai este deschisă traficului încă din toamna anului trecut.

"Acea fisură s-a extins pe 300 de metri. S-au produs nişte fenomene de tasare. Riscul să se mai extindă este mic. Acolo, în zona respectivă unde au apărut crăpaturile, există o secţiune de corp a autostrăzii, o stratificaţie puţin atipică faţă de restul autostrăzilor", a explicat cătălin Homor, directorul general al CNADNR.

Noua fisaura din autostrada Orastie - Sibiu. Foto: CNADNR

Urmareste Automarket
Pentru a remedia problemele, CNADNR promite lansarea licitaţiei pentru lucrările de reconstrucţiei până în 1 martie, fără însă să mai ofere un termen pentru reluarea circulaţiei pe acest tronson de autostrada.

"Până la sfârşitul lunii februarie va fi lansată licitaţia pentru expertizarea întregului lot de 22 de km.

Estimarea pe care am făcut-o e că până la sfârşitul anului vom avea expertiza pe masă şi ne vom face o imagine completă asupra calităţii lucrărilor. În paralel vom lansa o licitaţie pentru repararea acestui sector de autostradă", a adăugat el.

Totuşi, cert este că sectorul de drum nu va fi redat circulaţiei mai devreme de anul 2017, în ciuda estimărilor iniţiale care prevedeau că lucrările vor fi realizat într-un termen de numai câteva luni.

Via Hotnews

Comentarii (7)

  • Capra calca piatra,
    Piatra crapa-n patru
    Crapa-iar capu caprei
    Cum crapa piatra-n patru
    10 3
  • someone
    foaie verde de Passat / chiar si autostrada a crapat
    la asta cum o sa ii zica? crapatgate? sau autostradagate? desi aceasta ultima denumira suna penibil
    7 1
  • Si acum un mesaj pentru CDANRN:
    HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH
    7 1
  • antonny
    La puscarie .....La puscarie
    1 0
  • ca la noi la nimeni ED46
    0 0
  • scuze pt ED46
    0 0
  • E grele cu soselele ....sa faci ceva sa nu se strice pare imposibil in Romania !
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru