Autostrada Sibiu - Pitești a primit acordul de mediu: există 51 de zone cu risc de alunecări de teren

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Marti, 08.01.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ministerul Mediului a emis acordul de mediu pentru autostrada Sibiu - Pitești și a identificat 51 de zone în care există pericolul unor alunecări de teren.

Autoritățile au făcut un pas timid în față pentru a se apropia de startul lucrărilor la autostrada Sibiu - Pitești, după ce Ministerul Mediului a emis acordul de mediu pentru aceasta lucrare de infrastructură.

Documentul oficial include însă o serie de detalii cu privire la măsurile pe care trebuie să le adopte constructorii pentru ca lucrările să aibă loc în siguranță.

Astfel, pe traseul autostrăzii au fost identificate 51 de zone cu o lungime totală de 8 kilometri pe care există pericolul unor alunecări de teren, motiv pentru care terenul din zonele respective trebuie consolidat.

De asemenea, există zone în care trebuie instalate garduri ranforsate cu înălțimea de 3 metri pentru a împiedica intrarea animalelor mari pe carosabil, inclusiv a urșilor și cerbilor. De asemenea, pe o distanță totală de 27 de kilometri vor fi montate garduri de 60 de centimetri înălțime pentru a evita intrarea reptilelor și broaștelor pe șosea.

Potrivit documentației oficiale, autostrada Sibiu - Pitești are o lungime totală de 122 de kilometri, iar traseul a fost împărțit în 5 loturi: Sibiu-Boița, Boița-Cornetu, Cornetu-Tigveni, Tigveni-Curtea de Argeș și Curtea de Argeș-Pitești.

Șoferii vor putea circula cu o viteză maximă de 120 km/h, însă în zonele în care relieful o permite viteza maximă va fi de 140 km/h.

Licitațiile pentru loturile 1 și 5 au fost deja realizate, însă startul lucrărilor era condiționat de obținerea autorizației de construcției și, implicit, a acordului de mediu. Autoritățile speră că lucrările să înceapă în cursul acestui an, însă un termen mai realist este anul 2020.

Via G4Media

Comentarii (9)

  • fire-ati a drku de reptile si nesimtite de broaste, pai vedeti buei ce faceti? din cauza voastra aluneca terenu'! Stati buei acasa voastra! Ce tot umblati de colo pana colo, ha?

    ma scuzati, articolele cu si despre autostrazile de Romania imi provoaca rasu'
    5 2
  • Costel
    ii anevoios drumu spre europa pentru masinile cracofone :D
    1 6
  • valcea unu
    nu mai cred nimic din ce se tot promite de 30 ani....vrajeli aiurea......vai de cucu' nostru.
    5 0
  • Unde-i acel oficial care zicea ca Romania nu e nici Germania, nici Norvegia, nici Canada. Exista fluctuatii foarte mari de temperatura si de asta crapa autostrazile chiar si inainte sa fie inaugurate.

    Asadar, dupa mintea unora, Romania este singura tara de pe pamant unde nu se pot face autostrazi care sa si tina. V-am zis ca Romania e unica pe pamantul asta dar nu m-ati crezut.
    11 0
  • Gabi_o
    ... în zonele în care relieful o permite viteza maximă va fi de 140 km/h...
    Eu stiam ca viteza maxima permisa in Romania este de 130km/h, pe autostrăzi! O sa modifice in codul rutier acest aspect?

    Ca neoficial unii "zboară " cu viteze mai mari... Dupa cum spuneam, neoficial...
    1 1
  • Edikkk
    În Canada sunt fluctuaţiile de temperatură mai mari ca în România,
    Alpii sunt de 2 ori mai înalţi decât Carpaţii...

    Suntem în mileniul 3, anul 2019 şi guvernul român încă se mai plânge ca o babă proastă !!
    6 2
  • Incerc sa nu mai citesc stiri despre autostrazi (pe hartie) in Romania ca ma apuca depresia , dar nu am putut sari peste asta fiindca titlul mi-a parut epocal ,citindu-l eu am inteles ca pt. a avea Acordul de Mediu tre sa ai undeva peste 50 de zone cu risc de alunecari la suta de km !!! Sper ca AM nu a luat vreun virus de pe net cu titlurile astea bombastice si e doar o (alta) scapare...
    Dar intrebarea care ma macina pe mine e despre...Boita , ce-o sa faca la Boita ?!..ca tre sa faca o iesire ,o legatura ceva, ca doar nu o sa ramana oamenii fara vestitu" ciolan ! Asta s-a luat in calcul ?..ca daca nu e groasa !
    P.S. : Edikkk ,stii si tehnologie ,stii si geografie ..ma uimesti pe zi ce trece ! Dar...mi se pare mie sau incepi/incerci sa folosesti cuvintele lui dom' vianu ? Zic si eu, nu dau cu paru !
    1 0
  • Ai citit bine, asa se obtine un aviz in Romania. Cred ca stii cum or sa descurga lucrurile, nu?

    Inceperea constructiei (candva) > daramarea autostrazii inaintea inaugurarii > oficial CNAIRPLM (cum se numesc ei) care ne spune cu seninatate ca de vina e terenul, nu incompetenta si nepasarea oamenilor implicati in proiect care s-au sters undeva cu precizarile din aviz.

    Sfarsit!
    2 0
  • URAAAA si la gara !!! Sa vina investitorii !!!

    PS: la gara pentru a le face cu mana cand trec spre tari mai propice, ca la noi ce construiesti azi (vorba vine "azi"), maine tremuri sa nu pice...

    @Gabi_o - la noi pe autostrada poti circula legal cu maxim 139km/h.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru