Autovot 2015, primele semifinale: Audi A7 vs. Mercedes CLS la Premium, VW Passat vs. VW Golf Sportsvan la Accesibile

de Automarket
Luni, 23.02.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Astăzi este ziua primelor semifinale în competiţia popularităţii auto. Pe de o parte avem un duel între concurenţi direcţi - A7 vs CLS, pe de altă parte vedem un meci între modelele aceleiaşi mărci: Passat vs. Golf Sportsvan.

După trei săptămâni de dueluri inedite, competiţia popularităţii auto a ajuns astăzi în faza primelor semifinale. Iar cele patru maşini rămase în competiţie la fiecare dintre cele două categorii - Maşini Premium şi Maşini Accesibile - mai au un singur hop până la marile finale, care se vor desfăşura la finalul acestei săptămâni. Dacă în categoria Maşini Accesibile a fost anul mărcii Volkswagen, care a reuşit să aducă trei dintre cei patru semifinalişti, singura excepţie fiind Mazda6, categoria Maşini Premium a fost dominată de Mercedes-Benz, care a re câte un reprezentant în fiecare dintre cele două semifinale. Totuşi, Audi A7 şi Jaguar F-Type au şanse să le strice petrecerea celor de la Mercedes, deci se anunţă două zile cu dueluri strânse şi fascinante.

SEMIFINALE - Maşini Accesibile

23 februarie: Volkswagen Golf Sportsvan vs. Volkswagen Passat
24 februarie: Mazda6 facelift vs. Volkswagen Touareg facelift

SEMIFINALE - Maşini Premium

23 februarie: Audi A7 vs. Mercedes-Benz CLS
24 februarie: Jaguar F-Type vs. Mercedes-Benz Clasa S Coupe

Duelul de astăzi în categoria Mașini Accesibile:

Unul dintre duelurile inedite ale competiţiei are loc chiar în faza semifinalelor. Volkswagen Passat, unul dintre favoriţii la câştigarea competiţiei, va avea de luptat timp de 24 de ore cu un alt model al mărcii din Wolfsburg.

Este vorba de Golf Sportsvan, monovolumul compact care reprezinta una dintre marile surprize ale ediţiei 2015 a competiţiei Autovot. Dacă Passat vine în această fază a competiţiei după ce anterior l-a învins pe Ford Focus în duelul care a dus cele mai multe voturi într-o singură zi în istoria de 9 ani a concursului nostru (4363), Golf Sportsvan a reuşit să treacă la mustaţă de primul tur, contra lui Peugeot 508, dar a prins elan apoi şi a reuşit să-l învingă clar în turul anterior pe Opel Corsa. 

VOTEAZĂ AICI ÎN DUELUL ZILEI 

Volkswagen Passat. 
În România de la 22.398 euro. Fotografii, preţuri, versiuni, motorizări, date tehnice
În turul 1: Tur liber
În turul 2: 2183-446 vs Mazda2
În sferturi: 2292-2071 vs Ford Focus facelift 

Volkswagen Golf Sportsvan. 
În România de la 16.992 de euro. Fotografii, preţuri, versiuni, motorizări, date tehnice
În turul 1: 1032-943 vs. Peugeot 508 facelift
În turul 2: 2011-1037 vs. Citroen C4 cactus
În sferturi: 2003-1294 vs. Opel Corsa 

Duelul de astăzi în categoria Mașini Premium:

Dacă specificul competiţiei Autovot amestecă segmentele şi vede comeptiţia exclusiv prin prisma popularităţii maşinilor aflate în duel, prima semifinală a ediţiei 2015 pune faţă în faţă doi rivali direcţi în segmentul lor. Este vorba de Audi A7 Sportback şi de Mercedes-Benz CLS, două maşini care se luptă de la egal la egal pentru clienţi în viaţa de zi cu zi în showroom-uri.

Partea interesantă este că Audi A7 a reuşit să ajungă în semifinale după ce a eliminat anterior un mare favorit din curtea celor de la Mercedes-Benz (Clasa C), în timp ce CLS a trimis acasă un mare favorit din curtea celor de la Audi (noul TT). Rămâne de văzut care dintre cei doi rivali va reuşi să primească mai multe voturi şi să se califice în marea finală care va avea loc vineri.

VOTEAZĂ AICI ÎN DUELUL ZILEI  

Audi A7
În România de la 61.180 euro. Fotografii, preţuri, versiuni, motorizări, date tehnice
În turul 1: 1561-354 vs Mini hatch
În turul 2: 1855-1320 vs BMW X6
În sferturi: 1867-1102 vs Mercedes-Benz Clasa C 


Mercedes-Benz CLS
În România de la 56.203 de euro. Fotografii, preţuri, versiuni, motorizări, date tehnice
În turul 1: 434-416 vs. BMW Seria 4 Coupe
În turul 2: 1980-541 vs. Mercedes-Benz Clasa V
În sferturi: 2249-1051 vs. Audi TT

Comentarii (2)

  • am votat azi Sportsvan si erau nouasute si ceva de voturi la el . Acum dupa terminarea partidei sunt 738 . Cum explicati asta ? Sunt trucate meciurile astea sau care e faza ?
    2 0
  • Facatura clara,cat de stelisti,psdisti ,vwagini si manelisti ar fi romanii nu puteau sa voteze vw in fata Mazda si Mercedes.Ar insemna ,inca o data victoria nesimtirii crase.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru