Avancronică DTM: Competiţia germană ajunge la Moscova

de Daniel Popescu
Vineri, 11.07.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Moscova găzduieşte în acest weekend a cincea etapă a Campionatului German de Turisme, acolo unde Audi caută prima victorie a sezonului.

Esential 3.931 este lungimea circuitului de la Moscova
48 de tururi vor parcurge pilotii in cursa de duminica
Campionatul German de Turisme părăseşte patria natală la sfârşitul acestei săptămâni şi se deplasează în Estul Europei în apropierea de Moscova, care găzduieşte a doua sa etapa de DTM după debutul de anul trecut.

Spre deosebire de anul trecut, circuitul cunoscut oficial sub numele Moscow Raceway va fi utilizat în configuraţia integrală în acest an: are o lungime de 3.931 kilometri care propune o lungă linie dreaptă înaintea ultimului viraj, acolo unde piloţii vor atinge o viteză maximă de 245 km/h.

Chiar dacă Moscova este doar la a doua prezenţă în calendarul DTM, organizatorii se aşteaptă la o afluenţă mare de public în tribune, în special datorită faptului că unul dintre piloţii participanţi în competiţie este conaţionalul Vitaly Petrov, care s-a refugiat în turisme după încheierea prematură a carierei în Formula 1.

Audi mizează pe prima victorie a sezonului

Cu puţin mai mult noroc în privinţa unor aspecte minore, vom avea o şansă bună să ne implicăm din nou în lupta pentru primele poziţii.

Mike Rockenfeller
Pilot Audi
După primele patru etape, clasamentul constructorilor este dominat de Audi, care a obţinut 196 de puncte comparativ cu cele 132 acumulate de BMW.
Această performanţă a venit pe fondul celor şapte podiumuri obţinute în primele patru runde, însă constructorul de la Ingolstadt nu a obţinut încă nicio victorie în acest sezon. Moscova pare însă locul potrivit pentru acest loc, mai ales că Audi a triumfat aici la ediţia inaugurală prin Mike Rockenfeller.

"Datorită pole position-ului şi victoriei din 2013 am avut un weekend de vis la Moscova în 2013. Evident, dorinţa mea este să ofer răspunsul potrivit după două curse dificile. Cu puţin mai mult noroc în privinţa unor aspecte minore, vom avea o şansă bună să ne implicăm din nou în lupta pentru primele poziţii", a precizat el.

BMW speră să rămână lider la piloţi

Obiectivul meu este să-mi apăr poziţia de lider în clasament.

Marco Wittman
Pilot BMW
Rockenfeller nu va lupta însă pentru victorie doar cu coechipierii săi de la Audi, ci şi cu rivalii de la BMW. Marco Wittman este lider în clasamentul general cu 58 de puncte după două victorii surprinzătoare, iar acesta îşi propune să rămână pe prima poziţie şi după etapa programată la sfârşitul acestei săptămâni.

"Pentru mine, prima vizită de anul trecut de la Moscova a fost grozavă şi aştept cu nerăbdare să revin acolo.

Ne-am chinuit un pic pe versiunea scurtă, dar cred că ne vom simţi mai bine pe varianta lungă. Obiectivul meu este să-mi apăr poziţia de lider în clasament", a precizat el.

O nouă surpriză Mercedes?

Celelalte două runde din sezonul 2014 au fost câştigate în mod surprinzător de Mercedes, în primul rând ca urmare a circumstanţelor speciale. Constructorul de la Stuttgart traversează însă o perioadă dificilă şi are nevoie de rezultate cât mai bune pentru a părăsi ultimul loc în clasamentul general, în condiţiile în care are de aproape două ori mai puţine puncte decât BMW.

Etapa de DTM de la Moscova va fi transmisă în direct de postul de televiziune Digi Sport după următorul program, conform fusului orar al României:

Eveniment Ziua Ora Transmisiuni TV
Calificari sambata, 12 iulie 17:40 DigiSport 3
Cursa duminica, 13 iulie 17:15 DigiSport 2

 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru