Avantajul de a găzdui finala Champions League: Nissan instalează 17 staţii de încărcare la Milano şi transportă trofeul cu Leaf

de Daniel Popescu
Miercuri, 25.05.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan va instala 17 puncte de încărcare rapidă pentru maşini electrice la Milano cu ocazia finalei Ligii Campionilor de sâmbătă şi va transporta trofeul la stadion cu un model electric Leaf.

Nissan este unul dintre sponsorii principali ai Ligii Campionilor, cea mai importantă competiţie pentru cluburile de fotbal, iar la finalul acestei săptămâni a pregătit un eveniment special la Milano, oraşul care va găzdui finala competiţiei din acest sezon.

Constructorul japonez va instala la Milano 17 staţii de incare rapidă pentru maşini electrice, dintre care 13 vor rămâne disponibile pentru public şi după finala Ligii Campionilor. În plus, Nissan va furniza organizatorilor 100 de vehicule electrice pentru transportul oficialilor prezenţi la eveniment.

De asemenea, un Nissan e-NV200 va transporta trofeul la domul din Milano, unde va rămâne până în ziua meciului. Sâmbătă, 28 mai, cu numai câteva ore înainte de foinala, trofeul va fi transportat la stadion cu un model electric Nissan Leaf în cadrul unei parade speciale.

Via Nissan

Comentarii (7)

  • x-trail
    Transporta trofeul cu petarda aia de masina :)) Astia de la nissan se fac de ras.
    11 28
  • Greenreport
    Leaf e cea mai vanduta masina pur electrica din istoria industriei auto.
    Nivelul culturii din Romania e sub orice critica. Nu-i de mirare ca nu vrea niciun constructor sa vina in Romania sa fabrice electrice...
    ne rugam, imploram... degeaba, cu asa card de gaste proaste in urma...
    25 7
  • @green...
    Ca sa te dai eco, nu e neaparat nevoie sa recurgi la asemenea gesturi... fortate. Italia nu este o tara care sa fie plina de electrice, precum Norvegia. Din contra chiar. Cred ca in Franta sau Germania se vand mai multe electrice decat in Italia. In plus acolo nici nu prea se incurajeaza electricele. Ce face acum Nissan, imi aminteste de ce a facut o televiziune de la noi acum cativa ani cand a pus pe un camp cel mai mare drapel al Romaniei si jurnalistii s-au dat mari patrioti, ducandu-l chiar in Cartea Recordurilor. Ei bine, nu gesturi de genul ala te fac patriot. Asa cum nici gesturi precum cel facut de Nissan, nu te fac ecologist. Nu cred ca ii va pasa vreunui suporter de asa ceva. Incurajarile unor astfel de masini se fac un showroom, prin drive teste si prin programe gurvernamentale care sa incurajeze cumpararea unor astfel de masini. Este pur si simplu un exercitiu de imagine de face Nissan acum. Si da, ai dreptate. Cultura auto de la noi e una slaba. Totusi nu e la fel de slaba ca acum 10-15 ani. Au inceput sa se cumpere nu doar masini nemtesti si nu doar masini diesel... pentru ca au consum redus. Dar mai e mult pana departe.
    2 21
  • Autogreen
    @anonim

    Serios? Daca e un "gest fortat", atunci primul tau comentariu ce este?
    O mostra de maturitate? In niciun caz ! Este un impuls infantil. Argumentarea adevarata nu incepe niciodata cu o tentativa penibila de a acorda o nota peiorativa radacinii "eco" si a celor care o sustin. Dovedesti doar ca esti prost.
    Eu spre deosebire de tine care scrii din confortul fotoliului propriu din Romania, pot sa afirm ca am vazut Italia de la nord la sud, de la bogatie, pana la mizerie. Prin natura muncii mele, am fost in Milano, Torino -cel puternic industrializat, Firenze cel exotic si flamboiant, de la Savona pana la Ventimiglia (unde daca ratezi iesirea de pe autostrada, ajungi in Franta) -adica un fel de coasta de azur italiana, dar am fost si-n sud la Taranto si in Sicilia- Palermo, Trapani, cu butoaiele de apa pe acoperis. Pot spune ca am vazut cu ochiul liber numerosi hibrizi si masini pur electrice de la Prius pana la ZOE, eNV200 sau Twizy cel mic, pe care-l vedeai mereu intrand in zonele pietonale si parcand langa cafeneaua din centru, la botul calului...
    Am vazut numeroase parcari si facilitati pentru masinile electrice, deci fenomenul destul de raspandit in Italia, Poate nu la fel de raspandit ca-n Franta, Norvegia sau chiar Spania, dar Romania e la ani lumina de Italia in privinta masinilor pur electrice. Indiferent ca ma crezi sau nu !
    Dezvoltarea umanitatii n-a fost niciodata o crestere constanta pe vericala. Nu poti sa ceri asa ceva.
    Tu ai mentalitatea tipica a esecului romanesc: nu trebuie sa facem nimic ptr ca n-avem mai intai autrostrazi, nu trebuie sa facem nimic ca avem praf in ochi etc. Scuze se vor gasi intotdeauna. Adevarul? Lacomia, coruptia, indolenta, supunerea, incompetenta(ptr care apropo, esti candidat) sunt trasaturile care ne-au marcat in ultimii 26 ani.
    Actiunea Nissan n-are legatura cu patriotismul. Cauta doar sa se conecteze cu sustinatorii celui mai popular sport din Italia si din lume. Nu-i nimic rau in a face lumea sa inteleaga beneficiile multiplicarii masinilor cu zero emisii. E ceva magnific sa le vad trecand silentios pe langa mine.
    19 2
  • @green...
    Nu stiu la care prim comentariu te referi. Am scris doar unul, si anume al treilea, adica cel la care m-au "umflat" de voturi negative. Intre noi fie vorba, nici nu-mi pasa prea tare. Iar faptul ca tu imi spui mie ca sunt anonim, in conditiile in care si tu esti la fel, demonstreaza ca nu are rost sa te bag in seama.
    Dar nu mai bine candidezi tu la o primarie, ceva? Ca vad ca te pricepi de minune. Ca orice roman pana la urma, ca tot ma acuzi de romanism ;)
    2 16
  • Greenreport
    @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
    ia sa ai de rezerva!

    Confuzia si ideea celor "multi" e o arma pe cat de disperata, pe atat de jalnica. Nu incerca sa ne aburesti: ai scris toate cele 3 comentarii de pana acum, dar nu simtul raspunderii e esenta problemei aici, ci faptul ca n-ai venit cu niciun argument, iar cuvintele tale se "sustin" pe...aer...pe nimic!
    Schimbarea vine pas cu pas, progresiv, multidirectional si in mod concertat ,iar nu esti tu ala care sa spui unui constructor traditional atat de experimentat cu ce se mananca industria auto. La fel te pot acuza de incompetenta cand scrii ca "nici gesturi precum cel facut de Nissan, nu te fac ecologist" la adresa unui pionier al masinilor pur electrice, ce le-a sustinut in mod puternic si fervent intr-o perioada in care numarul contestatarilor de genul tau era muult mai mare.
    15 3
  • "Ne dedicăm conceptului de zero emisii şi cred cu pasiune că acesta este drumul gamei noastre de modele." - NISSAN
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru