Avertisment pentru posesorii de mașini implicate în scandalul Dieselgate: nemții care nu își “repară” softurile în service vor pierde dreptul de circulație

de Paul Cosma
Joi, 16.08.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Autoritatea federală de transport din Germania a transmis un avertisment către posesorii de mașini din grupul Volkswagen ale căror vehicule au fost implicate în scandalul Dieselgate. Potrivit KBA, nemții care dețin o astfel de mașină diesel riscă să piardă dreptul de a mai circula dacă softul motorului “nu este reparat” în termenul impus de autorități.

Presa din Germania susține că autoritățile din Hamburg și Munchen au început să ridice dreptul de circulație pentru mai multe modele Audi și Volkswagen cu motoare diesel Euro 5, după ce proprietarii acestora au ignorat, în repetate rânduri, apelul să vină cu mașinile în service pentru a “repara” softurile cu probleme care au produs celebrul scandal Dieselgate.

“Chemarea și venirea în service este obligatorie pentru mașinile grupului VW care au fost implicate (n.a. în scandalul Dieselgate). Mașinile care nu sunt reparate pot fi, în cele din urmă, retrase de pe drumuri. După anunțarea acestui recall, proprietarii au avut aproximativ un an și jumătate să vină în service. Suficient timp pentru a lua parte la recall,” au transmis oficialii KBA.

La începutul anului 2016, KBA a aprobat actualizarea softurilor cu probleme de la VW, după ce, în septembrie 2015, grupul german a recunoscut manipularea testelor de emisii pentru circa 11 milioane de mașini (5 milioane în Europa).

Potrivit KBA, 95% din cele 2.46 de milioane de mașini afectate de Dieselgate în Germania au fost deja “reparate”.

Restul sunt în pericol să nu mai poată circula pe drumuri dacă posesorii lor nu se prezintă de urgență în service pentru reparații.

Via Automotive News

Comentarii (4)

  • Anonim
    Asteptam sa introduca si Veorica asa ceva . Ai cazan masluit mergi sa iti faca upadate si apoi poti circula nu vrei stai cu ruginitura pe tusa
    11 8
  • Rugina-i o falsă problemă - mașinile afectate fiind relativ noi.
    Exact ce-i mai important nu-i scris însă pe AM - și de fapt nicăieri altundeva că deh, ie bun mălaiu din advertising-ul mirosind VAG a șpagă întru omerta... ;-)

    Mai exact, că *actualizarea* respectivă e o cârpăceală jalnică, ducînd nu doar la scăderea puterii tedei-urilor, ci și la creșterea consumului.
    26 2
  • mircea badea
    de ce nu e valabil in toata uniunea?

    si de ce vw nu arata exact ce face acel software, cat de eficient e?
    8 0
  • vw s-a apucat de facut carnati
    @ mircea badea
    Hai sa te luminez eu :
    1. Nu e valabil fiindca ,,ei pot,, .
    2. Nu arata fiindca ,,ei pot.,,.
    Iti pare cunoscut ?
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru