Avertismentul Porsche pentru clienții britanici: prețurile mașinilor ar putea crește cu 10% dacă Brexit nu produce un acord

de Paul Cosma
Luni, 18.02.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche a transmis că, în cazul unui Brexit fără acord comercial, clienții săi din Marea Britanie ar putea plăti cu 10% mai mult pentru mașinile importate din Uniunea Europeană.

Ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană este programată pe 29 martie, iar acest moment pune pe jar întreaga industrie auto.

Nenumărate avertismente și apeluri au venit din partea constructorilor, care au cerut și cer în continuare obținerea unui acord comercial între Marea Britanie și Uniunea Europeană. În caz contrar, sunt așteptate atât creșteri ale prețurilor pe lanțul de producție și furnizare, cât și relocări sau închideri ale unor fabrici.

Porsche a transmis că prețurile mașinilor sale ar putea crește cu 10% pentru clienții din Marea Britanie, în cazul importurilor din UE, în lipsa unui acord privind Brexit.

Clienții britanici care au făcut o comandă pentru o mașină Porsche pe 17 ianuarie sau înainte de această dată nu vor fi afectați de Brexit, potrivit constructorului german.

Spre deosebire de alți producători precum Ford, Nissan sau Jaguar Land Rover, Porsche nu are operațiuni în Marea Britanie, iar toate mașinile sale care ajung în Regat sunt importate din Uniunea Europeană.

Via Automotive News

Comentarii (1)

  • hazard
    au fost prosti cand au votat, la ce mai foloseste avertismentul?
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru