Avions Voisin, o posibila renastere in stilul Bugatti

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 28.03.2008
Designerul Ernesto Freitas planuieste renasterea brandului francez Avions Voisin cu un concept sportiv.

Esential

1919 este anul in care a luat nastere Avions Voisin la Paris

Renasterea brandului Bugatti de catre grupul Volkswagen a dovedit tuturor ca o infuzie de capital si o idee buna pot sa readuca in atentia publicului o marca de mult timp uitata. De acest exemplu a fost insufletit se pare si designerul portughez Ernesto Freitas de la Luso Motors, care isi doreste renasterea unui vechi constructor francez de lux, Avions Voisin.

Freitas a dat nastere unui model 3D botezat Voisin Concept, un supercar capabil sa renasca istoria brandului. Designerul portughez a declarat ca proiectul sau nu va ramane doar pe hartie, intr-un viitor apropiat, Voisin Concept urmand sa prinda viata si sa fie dezvaluit in cadrul unuia dintre saloanele auto de anul acesta. Conceptul gandit de Freitas imprumuta linii de design ale deja celebrului Bugatti Veyron si, potrivit creatorului, ar putea fi propulsat de un motor V12, cel mai probabil de provenienta Audi.

Avions Voisin a luat nastere in Paris in 1919 si a activat ca un producator de automobile de lux pana in 1939 cand a intampinat o serie de dificultati financiare, majoritatea personalului migrand la Renault.

In anii de glorie, constructorul francez a concurat branduri cu renume ca Bugatti si Bentley.

via | MotorAuthority

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru