Azi în Timişoara, mâine în toată ţara: 16 staţii de încărcare pentru maşini electrice şi taxi premium cu BMW i3

de Daniel Popescu
Luni, 05.09.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Compania timişoreană City Limo va dezvolta o reţea naţională cu 16 staţii de încărcare pentru maşini electrice şi lansează servicii de transport premium cu modelul electric BMW i3.

România începe treptat să devină atractivă pentru instalarea unor staţii de încărcare pentru maşini electrice. După ce în primăvara acestui an compania Renovatio a început realizarea unei reţele în parteneriat cu hypermarketul Kaufland, care a ajuns deja la 11 puncte de încărcare, o companie din Timişoara anunţă noi planuri ambiţioase.

City Limo, care oferă servicii de transport premium cu şoferi profesionişti, a dezvaluit că va construi o reţea de staţii de încărcare care va include 16 puncte de încărcare în oraşele Timişoara, Deva, Severin, Petroşani, Sibiu, Vâlcea, Piteşti, Ploieşti, Cluj şi Bucureşti. Reţeaua va fi alcătuită din 16 staţii fastcharge (DC 50 kW şi AC 22 kW) şi AC 22 kW Type 2.

Lansarea reţelei de încărcare vine ca urmare a faptului că City Limo a achiziţionat 4 unităţi BMW i3 pentru transport premium de persoane în Timişoara cu şoferi profesionişti, intenţia fiind că până la finalul anului flota să ajungă la 10 unităţi.

Urmareste Automarket
Clienţii interesaţi de astfel de servicii, asemănătoare cu cele oferite de Black Cab în Bucureşti, pot face o comandă din aeroportul din Timişoara, de pe site-ul companiei sau, în viitorul apropiat, de pe aplicaţia de Android şi iOS.
"Maşina electrică este o alegere perfectă pentru cei care vor să se deplaseze în oraş, deoarece economisesc resurse financiare şi, totodată, sunt şi prietenoşi cu mediul înconjurător. Totul a pornit din dorinţa de a duce Timişoara în rândul oraşelor din Vestul Europei", spune Silviu Milos, manager City Limo.

Practic, reţeaua de încărcare va fi dezvoltată pentru a asigura inclusiv servicii de transport cu BMW i3 la scara naţională. Cele 16 staţii vor putea fi utilizate de orice proprietar de maşini electrice, însă acest lucru se va face contra-cost la un preţ care nu a fost încă anunţat.

De asemenea, cu numai o lună în urmă, serviciul de car sharing Pony Car s-a lansat în Bucureşti pentru mediul business cu o flotă de 15 maşini electrice BMW i3 şi cea mai puternică staţie de încărcare din Capitală, care este amplasată în Băneasa şi ajunge la 50 kW.

Via BMW

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru