BAIC a modificat estetic vechiul Saab 9-5 si il va vinde in China

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 21.04.2010
Chinezii de la BAIC vor prezenta la Shanghai un Saab 9-5 redesenat sub forma de concept care va sta la baza primului model chinezesc cu platforma Saab.

Compania chinezeasca BAIC, care a cumparat drepturile de productie si vanzare ale vechilor generatii Saab 9-5 si Saab 9-3 de la GM inainte ca americanii sa vanda marca suedeza catre Spyker, a prezentat astazi, in China, prima imagine a modelului propriu derivat din 9-5. Nu este vorba inca de un model de serie, ci de un concept care va fi construit pentru a testa reactiile pietei in ceea ce priveste designul general al masinii.

Denumirea oficiala a prototipului este C71 Concept, masina urmand sa fie prezentata in mod oficial in cadrul Salonului Auto de la Beijing, care incepe vineri in capitala Chinei.

Va reamintim faptul ca BAIC a cumparat la sfarsitul anului trecut matritele, motoarele turbo, transmisiile si utilajele aferente productiei vechilor generatii 9-3 si 9-5 in schimbul sumei de 133 de milioane de euro. Cred ca este o mutare foarte inteligenta din partea BAIC. tehnologia este elementul de care companiile chinezesti au nevoie pentru a reusi pe pietele inca neexplorate. Cand ai la dispozitie tehnologia necesara si poti sa lansezi modele evident imbunatatite, poti sa incepi sa iti cresti brandul pas cu pas", sustinea atunci Hou Yankun, un analist auto al Nomura International, citat de AFP.

Primele modele care poarta sigla BAIC si au dedesubt platforma Saab vor aparea pe piata cel mai devreme in 2012.

via | Autocar

Comentarii (7)

  • tehnologia este totul ... ei stiu asta ... noi stim asta , dar nu putem face nimic ... si usurel chinezii vor avea si tehnologia :)
    5 3
  • unkle numai fleanca de tine... eu zic ca n-ai sange-n instalatie sa-ti cumperi un chinezism d-asta ca stii prea bine ca ar insemna sa ne scrii numai de pe laptop din service-urile auto...
    5 4
  • da chiar!
    are cineva idee cand apare noul saab 9-5 pe la noi si cat va costa?
    1 0
  • BOGNAN
    chinezoaica
    AR fi interesant sa ne povesteasca un posesor de chinezeasca ce crede ,cat mai obiectiv despre ea.
    @ AUTOMARKET ;NU TIN MINTE SA FI VAZUT UN DRIVE-TEST CU O ''CHINEZOAICA'' POATE NE PREZENTATI 2-3 MODELE!!!
    0 1
  • MADE IN P.R.C.
    Bognane,nu-i nevoie sa vezi un drive-test cu chinezariile;du-te de vezi rezultatele EURONCAP unde vei avea placerea sa vezi o (mai multe) masina cum se turteste pana la luneta.Si atunci,cu ce sa faci drive-ul?
    1 0
  • p.s.
    Prea multi ,,vezi'',stiu...
    0 0
  • Stele verzi
    Chinezii au marci cu 5 stele la EURONCAP. Din pacate, cele 5 stele sunt obtinute prin adunare de la mai multe modele cu una si doua stele.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru