Baterie mai mare, autonomie crescută: Tesla Model S şi Model X ar putea avea o autonomie de 600 de kilometri

de Daniel Popescu
Miercuri, 17.08.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla Model S şi Model X ar putea beneficia în curând de versiuni cu baterii de 100 kWh, care ar permite creşterea autonomiei oficiale la peste 600 de kilometri.

Tesla Motors a îmbunătăţit constant capacitatea bateriilor disponibile pentru Model S şi Model X, iar în prezent cea mai puternică versiune din acest punct de vedere oferă 90 kWh şi o autonomie de circa 400 de kilometri.

Viitorul apropiat ne-ar putea aduce însă şi o versiune cu acumulator de 100 kWh, potrivit unor informaţii apărute în presă pe baza certificărilor primite de Tesla în Olanda.

Astfel, autorităţile olandeze au publicat noi certificări necesare pentru ca Tesla Motors să poată vinde modelele sale în Uniunea Europeană, iar baza de date include acum şi variantele Tesla "100D" şi Tesla "100X". Întrucât aceasta este forma sub care Tesla promovează capacităţile bateriilor, este de la sine înţeles că certificarea se referă la un Model S şi Model X cu acumulatori de 100 kWh.

Urmareste Automarket
De altfel, aceeaşi certificare arată că Tesla Motors susţine că versiunile vor avea autonomii de 613 km conform testelor europene NEDC, care ar reprezenta totuşi un salt major comparativ cu autonomia oficială a versiunii cu acumulator de 90 kWh.

Nu este pentru prima oară când pe internet apar detalii despre bateriile de 100 kWh pregătite de Tesla.

În luna martie, un fan al producătorului de maşini electrice a descoperit menţiunea "P100D" în cadrul software-ului, element care anticipează lansarea unei versiuni de performanţă cu acumulator de 100 kWh.

Via The Verge

Comentarii (3)

  • in configuratorul siteului tesla, daca te joci nitel cu temperaturile si vitezele, la un moment dat o sa descoperi ca autonomia masinii tesla este chiar si de 700 km...

    de-am avea si bani de o asemenea masina...
    15 3
  • daca tot au reusit ceva cu autonomia
    de ce nu fac modele de oras ?
    3 8
  • @adrian, Tesla a vrut de la bun inceput sa faca o masina electrica care sa fie total altceva fata de electricele de oras plictisitoare si urate de pana atunci. Nu cred ca vor face o buburuza electrica de pensionari prea curand.... Se pare ca au planuri sa intre pe industria "grea" (tir-uri, autobuze etc..)
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru