BBC ii taie salariul lui Jeremy Clarkson cu 25%

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 04.02.2009
Reducerea cheltuielilor BBC il va priva pe Jeremy Clarkson de 500.000 de lire anual. Britanicul ramane cu 1.5 milioane, plus drepturi promotionale de 300.000 de lire.

Salariul anual al omului-cheie in show-ul BBC Top Gear, Jeremy Clarkson, va fi taiat cu 25%, masura facand parte din planul de reduceri ale cheltuielilor pe care compania britanica BBC il va aplica in urmatoarea perioada. Conform presei din Marea Britanie, toti angajatii care primesc anual peste 100.000 de lire sterline (aproximativ 110.000 de euro), vor avea slariile reduse cu 25% la urmatoarea semnare a unui contract anual. Masurile BBC vor reduce cheltuielile anuale ale companiei cu nu mai putin de 20 de milioane de lire.

Totusi, solutia aleasa de BBC nu il va afecta foarte grav pe Clarkson, al carui salariu anual este, spun britanicii, de 2.000.000 de lire pe an. Acesta va pierde 500.000 de lire, suma echilibrata oarecum de faptul ca englezul primeste, in plus fata de salariu, circa 300.000 de lire anual din vanzarea obiectelor promotionale.

"Cei cu salarii foarte mari vor fi cel mai afectati de aceste reduceri. Evident ca ne vom onora contractele actuale pana la capat, insa prezentatorii nostri stiu ca, atunci cand va fi vorba de renegocieri, salariile vor scadea", a declarat un purtator de cuvant al BBC.

Conform ultimelor date de audienta, show-ul prezentat de Jeremy Clarkson aduna 235 de milioane de telespectatori in fiecare saptamana.

via | Wheels24

 

Comentarii (13)

  • ???
    cum 2 mil pe an??? BBC-ul e nebun?prea multi bani pentru JC...............nu se merita.
    0 3
  • @LEE
    Dar un fotbalist de ce ar merita 10 mil. pe an, cand singurul lucru pe care stie sa-l faca este sa dea cu piciorul in minge.
    Analfabetii din fotbal de ce ar merita, iar oamenii creativi din alte domenii nu?
    3 0
  • fsdfsd
    Geniala poza. Expresia "face toti banii" :))

    @LEE
    Nu merita? Pai ia arunca un ochi pe audienta facuta de Top Gear (e precizata in articol). Calitatea se plateste.
    0 0
  • fiecare cu meritele lui. Un club face bani de pe urma unui fotbalist bun, o televiziune de pe urma unui prezentator bun....care e diferenta?
    0 0
  • ok
    oricata audienta ar avea, pentru cate emisiuni face, suma e prea mare ( si oricum, nu plange el dupa bani ), plus ca emisiunile ca si costuri, sunt scumpe...........nu zic nu, imi plac, dar cu banii s-ar face si altceva, poate lucruri mai bune, mai frumoase.
    0 1
  • bani
    Lee, stai linistit ca BBc-ul isi scotea de multe ori cele 2 milioane de euro din bani de publicitate si drepturi de difuzare, etc.
    Insa acum, ca au sazut serios investitiile in publicitate, nici JC nu mai "produce" atatia bani.
    E simplu, e o investitie ca oricare alta. Ca un fotbalist bun, pe care il iei cu 500.000, il tii 2-3 ani si il vinzi cu 10mil
    0 0
  • Macar de-ar fi vreun specialist, dar asa, bate campii cu nonsalanata (masinile englezesti sunt cele mai bune din lume) si mai primeste si 2 mil Euro pentru mascareala gen pus motor de barca pe masini si lansate la apa.
    0 4
  • @LEE..lucrurile sunt foarte simple. Clarkson e o masina de facut bani, asa cum zice si Andy cu fotbalistii (doar ca JC nu se vinde prin "transfer"). Ca tie, LEE, nu iti convine ca JC costa prea mult, asta e alta poveste, nu intereseaza pe BBC parerea ta sau a mea sau a lui X, intereseaza ce audienta face emisiunea lui, ce drepturi de difuzare ce publiciate etc genereaza emisiunea. E VORBA DE BANI. atat. PS asa as putea spune ca banii dati pe niste analfabeti de fotbalisti ar putea fi dati saracilor din Africa...si chiar o spun. pacat de banii aia...dar pe cine intereseaza asta?
    0 0
  • later edit
    @sebi, ai inteles....NIMIC. Daca taceai....
    0 0
  • @sebi
    esti pilaf...lasa`na
    0 0
  • :D
    lasa`ne* (am corectat):D
    0 0
  • BANII LU CLARKSON
    E' DESTUI ORICUM ca ,,E'' mai multi si la cati bani a luat pana acu' nu se cunoaste..........sa traiesti in anglia cu 3-4sute de lire e boierie mare da un 1500000 de lire........cine a fost pe acolo stie ce spun ,iar salariul il ia in functie de ratingul emisiunii despre care SEBI N-ARE HABAR
    0 0
  • CRISTI13
    NUMAI??
    Ce mila imi este de el si de restu ca el. Tot neamul meu de cind exista nu o cistigat atita si sint vreo 60 de pers.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru