Bentley ar putea lansa un SUV

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 19.07.2011
Inspiraţi de succesul lui Porsche Cayenne în materie de vânzări, cei de la Bentley ar putea dezvolta propriul lor SUV. Modelul ar trebui să debuteze înaintea SUV-urilor de la Lamborghini şi Maserati.

Francezii de la Turbo.fr spun că Bentley ar putea să-şi creeze propriul SUV. Modelul va fi unul dintre cele mai luxoase vehicule din segment, urmând să beneficieze de experienţa Bentley la toate capitolele. Sunt şanse mari ca platforma acestui model să fie preluată de la un SUV din Grupul Volkswagen, cum a fost şi cazul lui Porsche Cayenne. Realizările lui Cayenne în materie de vânzări i-au făcut pe cei de la Bentley să se gândească de două ori înainte de a dezvolta un asemenea model, iar rezultatele din ultima perioadă au înclinat balanţa înspre un răspuns favorabil.

Pentru moment, oficialii mărcii nu au confirmat debutul dezvoltării noului model , dar Wolfgang Durheim, CEO-ul Bentley, a sugerat că ar vrea să producă un SUV care să lupte pe segmentul lui Cayenne. Debutul unui SUV în gama Bentley ridică o nouă problemă presantă, cea a motoarelor diesel. Chiar şi Porsche a introdus un diesel în gama sa odată cu modelul Cayenne, motor preluat apoi şi de Panamera şi rafinat ulterior pentru generaţia următoare a SUV-ului menţionat anterior.

Cei de la Bentley au anunţat în urmă cu ceva vreme faptul că nu vor construi un motor diesel, deoarece clienţii nu sunt interesaţi de economia de carburant.

SUV-ul Bentley va rivaliza modelele Range Rover, vârful de gamă al lui Audi Q7 şi Porsche Cayenne. Modelul britanic îşi va atrage clienţii prin exclusivitate, finisaje şi atenţia la detalii caracteristică mărcii din Crewe. Având în vedere schimbarea de direcţie făcută odată cu ideea construirii unui SUV Bentley, nu excludem posibilitatea debutul unui motor diesel în gama respectivă.

Via | Turbo.fr

Comentarii (16)

  • ce sa ne asteptam?
    doar e detinut de volkswagen...
    7 9
  • dan_grc
    Minunat, sa vina si Rolls, Maseratti e in carti, un camion Bmw vreau sa mai vad.
    10 4
  • VAG
    E si normal, doar face parte din grupul VAG:|
    Si cu cine va concura??? cu colegii din grup Cayenne, "varful de gama al lui Q7"
    Deci... dragi cuparatori in aproximativ 2-3 ani maxim, aveti ocazia sa cumparati un VW Tuareg incepand de la 40-50k euro pana pe la 250k euro, cred, normal cu diferite sigle(Porche, Lamborghini,Bentley,Audi), diferite dimensiuni si diferite finizaje(a la Golf 6 sau Bentleiy Continental)
    13 7
  • orice constructor trebuie sa-si diversifice gama de modele pentru a avea cat mai multa vanzare si a face fata concurentei, asta a facut porsche si bine a facut, 80% din vanzari le repr. cayenne si panamera, astfel obtii profituri mai mari care iti permit sa investesti in dezvoltare cercetare
    7 1
  • george
    SI MASERATI E TOT IN VAG?
    @ trist + andrey11

    Sau BMW e o subsidiara de-a lui Audi? Dar Lexus cand a fost cumparat de Volkswagen?
    6 1
  • Struto-camile
    S-a umplut piata de struto-camile acoperite cu panouri de plastic.
    4 6
  • Bentley
    Cu siguranta nu va fi un Bentley V6 TDI...ci cel putin un rival pentru Range Rover Autobiography.
    Eu unul chiar sunt curios cum ar putea arata un SUV mai premium decat Range Rover.
    Sau, daca sunt limuzine de lux, de ce sa nu fie si SUVuri de lux? Orientul Mijlociu o cere, in China o sa se vanda inca dinainte de a fi scos din mina fierul pentru platforma, iar in Europa si SUA o sa se gaseasca destule cereri.

    Da, Bentley ar trebui sa fie o marca de lux, cu traditie, etc, dar atata timp cat nu vor cobori standardul de pret (de dragul vanzarilor) cred ca nu-si vor atenua cu nimic spiritul original, mai ales daca vor respecta cele 3 reguli: Lux, Masivitate si Confort.
    Mai ingrijoratoare mi se parea stirea despre dezvoltarea unu model mai mic decat Conti...

    Atata vreme cat ramane un model impozant si scump, nu cred ca diversificarea gamei Bentley e un lucru rau. Voci se auzeau si atunci cand Land Rover a lansat luxosul Range si, cat despre asta, a ajuns un reper de lux si confort pana si pentru limuzine...
    7 1
  • Ma bucur ca au luat aceasta decizie ! Daca as avea bani suficienti,
    as cumpara un SUV Bentley fara sa mai stau pe ganduri. Si faptul ca as alege un diesel in loc de benzinar, l-as lua pt. autonomie de km nu pt. economie de consum. De ce sa aleg unul pe benzina cand cu un diesel merg tot asa si dau prin benzinarie dupa 700-800 km nu dupa 300. Deci...o decizie inteleapta by VAG. Vor avea succes garantat atat in EUROPA cat si pe piete precum SUA si ASIA...
    7 2
  • :)
    ABSOLUT TOTI constructorii de pe piata folosesc platforme asemanatoare pe diferite marci (ford - volvo, renault - nissan - infinity, honda - acura, citroen - peugeot, etc, etc). Se pare ca unii dintre voi aveti un retard cand vine vorba de Grupul VAG. SUNT CEI MAI DE SUCCES. Atata timp cat au cumparatori bravo lor. Nu va convine noul bentley ca e un toureg... ghinion. Nu cumpara. Au altii bani sa cumpere.
    7 3
  • Eu nu inteleg de ce niste prapaditi ca voi faceti pe smecherii ca Bentley
    nu va mai fi ce a fost, ca nu isi pastreaza traditi etc. Faptul ca fac diferite clase de masini, asta nu o sa afecteze luxul si finisajele impecabile. Iar acum, toti vor un SUV. Putini cauta limuzine si masini sport. Motivul ? Vor sa le conduca zi de zi, sa se bucure de marca si de calitate maxima, sa le foloseasca pe orice tip de drum etc. Deci....cine are bani asta vrea. Asa ca Bentley va fi mai apreciat de cei carora li se dedica marca si nu se va duce de rapa nici marca nici prestigiul sau calitatea cum spuneti voi. Asa ca lasati cliseele ca nu va priveste....
    ps. Uitati Porsche ce a ajuns.....cine are un 911 si e fan Porsche, isi cumpara si Cayenne pt. familie si drumuri lungi. Toata lumea multumita si fericita. Porsche ca vinde si face profit si clientul ca are exact ce cauta la marca favorita.
    Cam asa si cu Bentley....sunt multi care au o limuzina de la ei si ar vrea si un SUV de la aceeasi marca.
    5 3
  • Imi place!
    Redactorii isi comenteaza propriile articole sub diferite pseudonime...E super tare!
    8 2
  • @Adi
    Da, prapaditi, asta nu inseamna ca nu avem dreptul sa comentam. Daca nu candidam la presedintie nu inseamna ca nu putem discuta despre "destinele tarii". Daca nu ne permitem un Bentley, nu inseamna ca nu ne putem da cu parerea si ca trebuie doar sa stam si sa ne uitam la unul cand trece pe strada, cu fatza cu care Mircea Badea imita o branza...
    4 1
  • gabi_o
    Corectare
    Tocmai am dat o comanda pt 2 SUV-uri Ferarri.
    3 5
  • asa at-i comentat si cand a fost facut porsche cayenne si vedeti ce supcces a avut, la fel si cu celelalte suv-uri ce vor iesi fiie ele Bentley sau ferrari,normal sa fiti invidios pe ceva ce nu veti conduce nicodata
    2 1
  • ...
    URMARITI CUM SE VINDE IN ROMANIA RANGE ROVER,O SA AVETI O SURPRIZA.SI NU NUMAI DIESEL CI SI 5.0 DE 510 CAI.PENTRU MAJORITATEA DINTRE NOI CARE NE AM UITAT PE GEAM INTR UN RANGE NE DAM SEAMA CA ESTE PESTE TOT LA LUX INTERIOR,DECI NU PREA ARE CONCURENTA.DIN GRUPUL VAG , CHAYENNE ESTE DIVIZIA SPORT. ATUNCI DACA POT DEZVOLTA UN SUV DE SUPER LUX,DE CE SA NU INCERCE.TOT CEEA CE VEDEM IN INDUSTRIA AUTO SE NUMESTE GLOBALIZARE, NU MAI DE BINE...
    4 0
  • elena basescu
    succes
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru