Bentley Barnato: modelul sportiv cu două locuri bazat pe conceptul EXP 10 Speed 6 va fi lansat în 2019

de Daniel Popescu
Vineri, 17.06.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bentley va lansa în 2019 un model sportiv cu două locuri botezat Barnato, după numele unui triplu câştigător al Cursei de 24 de ore de la Le Mans. Modelul se va baza pe conceptul EXP 10 Speed 6.

La Salonul Auto de la Geneva din 2015, Bentley a prezentat un concept surpriză sub numele Bentley EXP 10 Speed 6. Prin acest concept, producătorul britanic îşi anunţa intenţia de a crea un automobil sportiv cu două locuri dedicat clienţilor care îşi doresc un Bentley cu adevărat sportiv.

De atunci nu au mai apărut informaţii concrete, însă publicaţia Auto Express a descoperit că Bentley a înregistrat marca Barnato, care va fi utilizată pentru lansarea unui model de serie bazat pe conceptul de la Geneva. Bentley Barnato este aşteptat în anul 2019 şi va fi poziţionat în gamă alături de Continental GT.

Urmareste Automarket
"Răspunsul clienţilor la EXP 10 Speed 6 a fost fenomenal, aşa că vrem să construim pe această bază şi să îl transformăm în realitate", a explicat Wolfgang Dürheimer, şeful Bentley.

Cu ajutorul acestui nou model, Bentley va concura direct cu Aston Martin, Ferrari şi McLaren.

Numele Barnato nu a fost ales întâmplător, ci reprezintă un omagiu la adresa lui Woolf Barnato, fost preşedinte Bentley care a câştigat Cursa de 24 de ore de la Le Mans de trei ori consecutiv în 1928, 1929 şi 1930.

Via Auto Express

Comentarii (3)

  • Sunt tare curios daca le reuseste faza cu conceptul de serie precum a reusit Lexus cu NX si LC
    6 15
  • picklhaube
    Cine e lixus asta?
    4 3
  • picklhaube
    Cine e lixus asta?
    15 9

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru