Bentley Continental GT Speed, cel mai rapid model de serie creat vreodată de constructorul britanic

de Sebastian Toma
Miercuri, 22.08.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bentley a prezentat noul Continental GT Speed, o nouă versiune a noului Continental GT, care atinge suta în 4.2 secunde şi dezvoltă 625 CP.

Esential 9 secynde îi sunt necesare celui mai rapid Bentley de stradă construit vreodată să accelereze de la 0 la 160 km/h.
Bentley Continental GT are o nouă versiune de top, Speed, care va păstra titlul de "cel mai rapid Bentley de stradă" până la apariţia lui Continental GT SuperSport. Până atunci, să admirăm noua creaţie a inginerilor din Crewe, care au dezvoltat o versiune mai puternică a noii generaţii Bentley Continental GT. Rezultatul are tracţiune integrală, un motor W12 de 625 CP şi 800 Nm şi un pachet estetic dedicat. Totodată, clienţii pot alege şi nuanţe noi de culoare pentru această versiune a noului Continental GT, iar interiorul poate fi comandat cu ornamente din aluminiu cu finisaj fumuriu sau cu ornamente din fibră de carbon.

Diferenţele estetice dintre un Continental GT Speed şi versiunea standard sunt puţine, dar de efect. Astfel, avem un set de jante din aliaj uşor de 21 inch, care au zece spiţe, masca radiatorului are un finisaj fumuriu, la fel ca grilele din partea inferioară a barei faţă.

În plus, evacuările finale au alte ornamente, care prezintă un aspect mai agresiv. Motorizarea W12 din gama Continental GT prezintă o nouă unitate ECU, alături de un sistem de recuperare a energiei cinetice pierdute la frânare. Graţie acestor modificări, modelul este cu 12% mai economic decât predecesorul său, iar emisiile de CO2 sunt reduse cu 10%. Sistemul de evacuare reprezintă o versiune îmbunătăţită a celui găsit pe modelul Bentley Continental Supersports care a depăşit recordul de viteză pe gheaţă.

Urmareste Automarket
Bentley Continental GT Speed are nevoie de 4.2 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 km/h, în timp ce viteza maximă a modelului este de 330 km/h. Acceleraţia de la 0 la 160km /h este realizată în 9.0 secunde, cu jumătate de secundă mai rapidă decât un Continental GT de 575 CP şi la fel de rapid ca versiunea Supersports a generaţiei precedente a lui Continental.
Consumul mediu al acestei versiuni este de 14.5 litri la sută în regim mixt, iar emisiile de CO2 sunt de 338 grame pe kilometru. Noul model este deja disponibil pentru comandă, debutul fiind programat la Salonul auto de la Moscova. Livrările celui mai rapid model de stradă produs vreodată de Bentley încep în octombrie 2012.

Via Bentley

Comentarii (7)

  • un oarecare
    Oamenii astia nu mai evolueaza la design?tot aceleasi faruri rotunde si in 2013?
    5 17
  • antonny
    Automarket se poate sa faceti un reportaj Bentley Continental GT vs BMW M6 Coupe ......publicul voi ce alegeti dintre cele doua ???
    4 19
  • AndreiRN
    "constructorul britanic" - din cate stiu eu nu mai e de mult britanic mai ales asta cu motor nemtesc.
    5 16
  • @Andrei.Au motoare compromise ,halal Bentley.Sa zis cu istoria acestui mare brand de renume.Numai ceharii contrafacute cu motoare VW.
    5 14
  • @antonny Bentley Continental GT V8
    4 4
  • O mostra de eleganta si rafinament de cel mai inalt nivel, cu un pret adecvat pentru cei care si-l pot permite. Jos palaria pentru cei care creaza astfel de obiecte de arta, ca vehicul nu-l pot numi.

    Ca o parere personala, jantele de 21'', desi sunt convins ca sunt utile avand in vedere masa totala si puterea motorului, dpdv optic il fac pe Continental sa para mult mai scurt decat este in realitate.
    5 2
  • Paris Hilton abia astepta motelul asta , il vopseste roz si plimba ciuaua aia de colo colo ..... ea si toata snobimea besinoasa
    masina de cocalar cu bani multi ...... sa nu-mi spuneti ca isi ia cineva asa o masina doar de dragul condusului ....
    1 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru