Bentley: "Decesul rivalilor de la Maybach este o ocazie de a câstiga clienţi"

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 17.01.2012
Şeful Bentley a declarat că îngroparea brandului Maybach este o oportunitate de pe urma căruia brandul englez intenţionează să profite. Bentley a făcut deja o ofertă vechilor clienţi Maybach.

Nefericirea altora este de multe ori norocul altora. După ce Mercedes a aunţat că va îngropa definitiv subsidiarul Maybach, rivalii de la Bentley au pornit la vânătoare de noi clienţi. Judecând după lista celor care au deţinut sau deţin o limuzină a constructorului german, Bentley va avea cu siguranţă de unde alege.

Subsidiarul grupului Volkswagen a înaintat deja o ofertă unor nume mari precum actorul Samuel L. Jackson şi regele Spaniei, Juan Carlos, prin care îi invită să facă un tur de onoare în cadrul propriei uzine din Crewe, acolo unde se nasc în fiecare zi modelele Bentley.

Declaraţia a fost făcută de însuşi Wolfgang Durheimer, preşedintele executiv Bentley, într-un interviu acordat agenţiei Reuters. Şeful constructorului de lux vrea să se poziţioneze în topul preferinţelor clienţilor care migrează din gama Maybach, luând astfel faţa celorlalţi rivali britanici, Rolls Royce.

"Decesul Maybach naşte o mare oportunitate pentru noi şi vrem să o exploatăm la maxim.

Clienţii vechiului brand Mercedes se simt abandonaţi. Tocmai de aceea noi intenţionăm să dăm naştere unei zone de bun venit pentru aceşti clienţi", a declarat Durheimer.

Având în vedere că modelele Maybach porneau de la 420.000 de euro şi ajungeau până la 560.000 de euro, clienţii care vor părăsi brandul german se vor orienta cel mai probabil către Bentley Mulsanne, modelul cu cea mai apropiată valoare de răposatele limuzine nemţeşti: 310.000 euro. 

via | autoblog

Comentarii (7)

  • Are dreptate seful Bentley dar sa nu uite de Rolls Royce !!!
    Doar un sfert din propietarii de Maybach se vor indrepta spre Bentley...restu vor alege Rolls Royce Phantom. Poate chiar un Ghost configurat frumos de ce nu....
    R R e mult mai aproape de pretul lui Maybach si orgoliul super-bogatilor nu ii va lasa sa coboare stafeta la ,,doar 300 de mii de euro''. O sa vedeti.....
    12 5
  • razvanis
    RR
    Cei de la Rolls nu vor alerga dupa clientii Maybach, fiti siguri, daca vin bine daca nu sa cumpere Bentley....
    5 2
  • @razvanis Si mai bine zis...VAG e numai cu ochii dupa profit.
    BMW AG se si respecta si nu face din Rolls o caterinca. Cei de la RR au demnitate. Nu se coboara la declaratii de genu ( ce bine ca moare x brand sa vindem noi mai mult). Cine stie ce inseamna Rolls bine. Cine nu iar bine. Ei stiu cine sunt si ce fabrica....parca au si spus la un moment dat ca Bentley nu le este concurent. Oricum vanzarile Rolls sunt la cifre record in ultima vreme asa ca stau linistiti.
    ps. Mai sunt si clienti care le cumpara pe amandoua....gen Columbeanu. Dar si el a spus ca Rolls-ul e superior si asa va ramane.
    11 2
  • Profitori nemernici!
    5 2
  • Bentley este o masina mai de zi cu zi si pentru oricine are bani. RR nu este o masina pentru toti este ceva mai deosebit, este luxos dar mai simplu nu cu 10000 de televizoare prin el, nu este pe intelesul tuturor. RR este din alta liga. Maybach era asemanator cu Mercedes S si prea mult lux, prea multa prostie asa a pierdut.
    5 1
  • cand vinzi mult nu mai esti atent
    Cei de la Volkswagen au fost nevoiti sa recheme in service in jur de 300.000 de automobile, echipate cu un anumit tip de motor diesel de doi litri. In urma verificarilor, se vor remedia eventualele defectiuni la liniile de carburant care alimenteaza sistemul de injectie.
    5 1
  • la gunoi cu bentley
    Sa-ti cumperi un VOLKSWAGEN in loc de Mercedes-Benz, auzi !!
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru