Bentley îşi sărbătoreşte aniversarea de 95 de ani cu o ediţie limitată a lui Mulsanne

de Sebastian Toma
Joi, 15.05.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bentley a prezentat astăzi o ediţie limitată a lui Mulsanne, disponibilă în doar 15 unităţi, oferite la rândul lor doar în Regatul Unit, pentru a celebra 95 de ani de existenţă ai mărcii.

Esential 319 mii de euro este preţul de pornire al unui Bentley Mulsanne 95.
Bentley Mulsanne 95 este o ediţie specială a modelului britanic, realizată pentru a sărbători 95 de ani de existenţă ai companiei din Crewe. Englezii vor să ducă exclusivitatea ediţiei limitate la un nou nivel, aşa că vor oferi doar 15 unităţi, disponibile în trei culori de caroserie şi vândute doar în Regatul Unit. Interiorul va beneficia de personalizare cu tapiţerie albă cu albastru şi cu cusături roşii, precum şi cu scaune brodate special, ornamente din lemn Fulbeck şi praguri laterale cu ornament interior iluminat. Lemnul "Fulbeck" provine de la un nuc a cărei vechime este estimată la 300-400 de ani şi care a căzut în localitatea Lincolnshire în 2007.

Bentley Mulsanne nu va fi construit şi în versiune decapotabilă

Pe lângă faptul că sunt oferite doar trei nuanţe de caroserie pentru Mulsanne 95, cei de la Bentley i-au făcut siglei un finisaj negru special, aplicat şi siglei de pe capacele din centrul jantelor de aliaj cu diametrul de 21 de inch, incluse în standard pentru această ediţie limitată a modelului. Toate aceste elemente le vor asigura clienţilor un nivel de exclusivitate ridicat, aşa cum este cazul oricărui model fabricat în serie limitată şi disponibil pentru o perioadă scurtă de timp. În ceea ce priveşte partea mecanică, acest model nu prezintă niciun element diferit faţă de ceea ce găsim la un Mulsanne standard, echipat cu motorul V8 de 6.75 litri la mărcii din Crewe.

REPORTAJ: O vizită la Bentley: perfecţiunea mâinilor muncite

Britannia Blue, Empire Red şi Oxford White se numesc cele trei culori exclusive ale ediţiei limitate Mulsanne 95.
Ilustrate mai sus, de la dreapta la stânga.

Urmareste Automarket
Bentley Mulsanne are 512 CP şi 1.020 Nm la dispoziţie, cu ajutorul cărora poate să accelereze de la 0 la 100 km/h în 5.3 secunde. Cu acceleraţia la podea până la viteza maximă, Bentley Mulsanne va fi capabil să atingă 296 km/h. Consumul de carburant în regim mixt este de 16.9 litri la sută, conform ciclului NEDC. Versiunea de bază pleacă de la 252.900 de euro cu TVA inclus, semnificativ mai puţin decât costă un Mulsanne 95.
În cadrul Salonului Auto de la Geneva, ediţia 2013, Bentley a prezentat o versiune îmbunătăţită a lui Mulsanne, oferită cu mai multe dotări opţionale, printre care se numără şi un set de bagaje creat special pentru model, realizat cu precizie de italienii de la Sedoni.

Bentley Mulsanne Le Mans, un nou model aniversar, debutează la Pebble Beach

Via Bentley

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru