Bentley nu crede în viitorul electricelor pe baterii și caută alte soluții: “Tehnologia celulelor de hidrogen ar putea să devină o variantă practică”

de Paul Cosma
Vineri, 08.03.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tehnologia actuală a bateriilor îi descurajează pe oficialii Bentley să lanseze un model electric în perioada următoare, deși acest lucru nu a fost exclus definitiv. Constructorul caută alte soluții pentru viitorul mai mult sau mai puțin îndepărtat și spune că tehnologia fuel-cell ar putea să devină o variantă practică.

Electrificarea la Bentley a debutat odată cu apariția versiunii hibride cu încărcare la priză a SUV-ului Bentayga. Începând de anul trecut, modelul a devenit primul hibrid al companiei.

Bentley nu este însă convins că lansarea unui model 100% electric ar fi pe placul clienților săi, la ora actuală.

“Ne uităm la mai multe variante, dar cu siguranță un model electric pe baterii nu este cea mai bună cale de ales,” a declarat Werner Tietz, directorul departamentului de inginerie de la Bentley.

În schimb, Tietz spune că Bentley evaluează de mai multă vreme tehnologia fuel-cell (celule de hidrogen) pe care o vede ca pe o variantă practică, însă “peste probabil 10 ani”.

La sfârșitul lui 2018, Bentley a anunțat că analizează lansarea unui model 100% electric în următorii ani, pe platforma Premium Platform Electric (PPE) a grupului Volkswagen, dorința fiind ca modelul să apară cel târziu în 2025.

Via Autocar

 

Comentarii (5)

  • Cristi
    Ma bucur sa aud astfel de cuvinte de la un constructor auto de lux!
    10 4
  • helios
    Vorbe goale, tehnologia asta a murit inainte sa se nasca.
    6 7
  • Am spus si-o mai spun:Hidrogenul e viitorul!
    2 2
  • Edikkk
    Cred şi eu, la peste 3,5 tone unde să mai adauge şi bateria..

    Ar putea... Poate... Dar îi costă
    9 0
  • Pare-se ca multi oameni cu capul pe umeri care stiu ce vorbesc, zic mai direct, mai pe la colturi ca viitorul este al masinilor electrice dar nu cele pe baterie.
    5 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru