Bentley nu exclude posibilitatea unui SUV mai mic decât Bentayga

de Bogdan Mirică
Miercuri, 29.04.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bentley se pregăteşte să lanseze primul său SUV din istorie, dar nu intenţionează să se oprească aici. Britanicii evaluează posibilitatea unui SUV mai mic.

Bentley vrea să exploateze la maxim apetitul clienţilor premium din segmentul SUV-urilor. Dovadă că producătorul britanic se grăbeşte să ofere publicului primul său SUV de serie, denumit Bentayga şi aflat în plin proces de testare.

Un singur crossover de lux nu va fi însă de ajuns pentru Bentley, care nu exclude posibilitatea unui frate mai mic pentru Bentayga. O recunoaşte Rolf Frech, şeful departamentului de inginerie Bentley, care confirmă ipoteza, dar susţine că o decizie în acest sens nu a fost luată.

Un SUV mai mic decât Bentayga ar fi viabil din punct de vedere financiar, având în vedere că ar folosi o platformă deja existentă în cadrul Grupului Volkswagen (MSB).

Esential 3000 de unităţi Bentayga estimase Bentley că va vinde în primul an de comercializare.
4000 de clienţi s-au arătat deja interesaţi de viitorul SUV Bentley.
20.000 îşi propune Bentley să vândă pe an pînă în 2020.
Chiar şi Wolfgang Durheimer, preşedintele Bentley, s-a arătat încântat de ideea mai multor SUV-uri, convins fiind că segmentul acestor vehicule are un ritm de creştere de trei ori mai mare decât întreaga piaţă auto actuală.

El chiar a revizuit estimările iniţiale pentru Bentayga, despre care susţinea că se va vinde în 3000 de unităţi, după ce oamenii de vânzări au anunţat că există deja 4000 de clienţi care şi-au exprimat interesul.

Durheimer crede că există mai mulţi clienţi pentru SUV-ul Bentley şi că cifra vânzărilor anuale ar putea sări de 20.000 de maşini anual până la finalul acestui deceniu.

Referindu-se la un potenţial SUV mai mic decât Bentayga, Durheimer a declarat că ”mai multe produse din acest segment arată un potenţial deosebit. Un asemenea model este pe lista noastră, însă lista noastră devine din ce în ce mai lungă”, a declarat Durheimer.

Comentarii (4)

  • Superb ! Asteptam si un rival pt Nissan Juke, cu motor in 3 cilindrii si TURBO , ce mama dreacu :))))
    13 1
  • bentley horiblius
    Sa mai faca unul numit Babaiaga si altul chomolungma!
    Mama-mama, sa vezi ce banet o sa dea navala peste ei..
    12 2
  • Robert
    Arata ca o caruta ....


    Cu faruri :))
    5 1
  • Scorpionul.negru
    Urata masina ce vad in imagine ....sper sa arata total diferit in realitate cand o sa apara.
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru