Bentley, puternic afectat de noul standard de emisii: “Impactul WLTP a fost aproape catastrofal”

de Paul Cosma
Marti, 20.11.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bentley a întârziat pregătirea modelelor sale pentru noul standard de emisii WLTP în Europa, iar problemele cauzate de acest lucru au fost “aproape catastrofale”, potrivit lui Adrian Hallmark, CEO-ul constructorului britanic.

Bentley a înregistrat pierderi de aproape 140 de milioane de euro în primele 9 luni din acest an, după ce înregistrase un ușor profit în aceeași perioadă din 2017, potrivit ultimelor date financiare ale grupului VW.

Conducerea companiei spune că a avut întârzieri cu pregătirea și testarea modelelor sale înainte de intrarea în vigoare a standardului WLTP.

“Nu am fost suficient de rapizi pentru ca modelele să fie certificate la timp,” a declarat Adrian Hallmark, CEO Bentley.

Această situație a dus și la amânarea introducerii versiunii plug-in hybrid pentru Bentayga, ce va intra la vânzare din martie anul viitor. Astfel, ar fi fost afectate vânzările a 300-400 de unități ale SUV-ului Bentley.

În primele 9 luni din 2018, vânzările Bentley la nivel global au scăzut cu 11%, la un total de 6.643 de unități.

Via Automotive News

Comentarii (2)

  • Serios, cand stii de mult timp de introducerea standardul WLTP si tu tragi "mata" de coada... Niste scuze banale.
    15 1
  • Bentley nu face parte din grupul ala mare cu un un respect deosebit pentru legalitate?

    intreb, pentru ca e clar ca astia de la Bentley dand dovada de o arhisuficenta tipic britanica au refuzat constant doleantele, sugestiile, propunerile si implorarile sefilor directi si teutoni sa isi revizuiasca motoarele.
    14 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru