Bentley susține că tehnologia actuală nu îi permite să lanseze un model electric de lux: “Trebuie să mai așteptăm până în 2023-2025”

de Paul Cosma
Marti, 04.12.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Șeful Bentley, Adrian Hallmark, a spus că tehnologia actuală a bateriilor încă nu permite dezvoltarea și lansarea unui model electric de lux din partea Bentley. Acest lucru ar urma să se întâmple undeva în jurul anilor 2023-2025.

De curând, oficialii Bentley au spus că analizează lansarea unui model 100% electric în următorii ani, pe platforma Premium Platform Electric (PPE) a grupului Volkswagen. Oficialii constructorului spuneau atunci că așteaptă o decizie pentru aprobarea proiectului, dorind ca primul model electric de la Bentley să fie lansat cel târziu în 2025.

Adrian Hallmark, CEO-ul Bentley, a revenit cu noi informații despre planurile de viitor ale companiei, dar lansarea primului model electric de la Bentley este un proiect în așteptare.

“Problema este că tehnologia actuală a bateriilor nu ne oferă o autonomie relevantă pentru o mașină de dimensiunile unui Bentley,” a explicat Hallmark.

El estimează că tehnologia va ajunge la un nivel optim undeva peste 5-7 ani, atunci când putem aștepta și lansarea primului model electric de la Bentley. Potrivit declarațiilor lui Hallmark, 40% din clienții Bentley iau considerare să achiziționeze o mașină electrică.

Compania traversează o perioadă nefastă, cu pierderi de 137 de milioane de euro după primele 9 luni din 2018.

Una dintre cauzele indicate de Bentley a fost producția întârziată în cazul noului model Continental GT.

Via Automotive News

 

 

Comentarii (6)

  • Cu "tehnologia actuală a bacteriilor" nu cred ca au o sansa. Cu ACUMULATORI mai exita sperante.
    3 2
  • asa da!

    se stie ca proprietarul obisnuit de Bentley face calatorii lungi, dintr-o bucata, fara alimentare pana i se termina gazu, stiind ca 1000km n-are de ce sa isi faca griji.
    3 1
  • mircea badea
    dar masini mai usoare nu-s in stare sa faca?
    4 1
  • acordeon
    @vianu
    asa este, plus ca fata de calatoria cu avionul, chiar merita sa faci distante lungi si foarte lungi cu o astfel de masina, confort bun, lux, spatiu.

    nu mai zic ca pica si mai ieftin la bani, mai ales daca merg 4-5 pasageri cu bagaje si pun toti bani la benzina, mai conduc cu randul...etc ;)
    3 1
  • @acordeon :))

    si mananca in rest area din borcan si salamul de pe ziar, poate un mic ceva mustar, un colt de paine. Iar daca sunt destepti si nu arunca ticketele bonus de la benzinarii intra gratis la toaleta .
    2 1
  • acordeon
    :))))))))))))
    de mult n-am mai ras asa bine, phiu...
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru