Bertone a prezentat conceptul Alfa Romeo Pandion la Geneva

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 03.03.2010
Casa de design Bertone si-a prezentat propunerea de design pentru inlocuitorul lui Alfa Romeo Brera la Geneva. Modelul se numeste Pandion si este bazat pe Alfa Romeo 8C Competizione.

Designerii de la Bertone au prezentat conceptul care prezinta propunerea lor de design pentru inlocuitorul lui Alfa Romeo Brera. Dupa cum stiti, cei de la Alfa Romeo au anutat ca vor prezenta trei concepte de la trei case de design diferite la Salonul Auto de la Geneva, iar publicul va alege cea mai interesanta propunere. Conceptul Pandion are scopul de a atrage fanii Alfa Romeo inspre casa de design Bertone si de a vota propunerea lor de design pentru inlocuitorul gamei 159.

Numele Pandion provine de la o specie rara de pasari, iar conceptul care poarta acelasi nume este bazat pe platforma lui Alfa Romeo 8C Competizione. Conceptul este echipat cu acelasi motor V8 de 4.7 litri care furnizeaza 450 CP. Proiectul Pandion este primul creat sub conducerea lui Mike Robinson si este primul model prezentat de cei de la Bertone, care au revenit pe piata dupa o perioada financiara dificila si o batalie legala tumultoasa.

Bertone Pandion are o lungime de 4.620 milimetri, o latime de 1.971 mm, iar inaltimea acestui concept este de 1.230 mm, in timp ce ampatamentul este de 2.850 mm. Cea mai interesanta caracteristica a acestui concept este sistemul de deschidere al usilor, similar cu cele prezente pe Alfa Romeo Carabo, Lancia Stratos 0, Lamborghini Countach si chiar Fiat Barchetta.

Spre deosebire de modelele mentionate mai sus, usile conceptului Pandion se deschid invers si ajung la o pozitie verticala.

Via | WorldCarFans

Comentarii (3)

  • valentin
    ALFA
    Absolut Superba sunt convins ca succesorul lui 159 va avea acelasi "bot"
    5 0
  • schumi
    Poze...
    Asteptam pozele de la fata locului.
    4 0
  • Pe cine sa mai cred
    http://www.bmwblog.ro/2010/02/24/alfa-romeo-bertone-are-influente-de-la-bmw-vision-concept/ . Iti dai seama au ingineri care au aceleasi vise . Cand a aparut BMW , cei de la Alfa nu au comentat , in schimb cei de la BMW au comentat si cei de la ALFA nu au zis inca nimic .
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru