Bertone, carosierul care a desenat Lamborghini Countach, recunoaşte oficial falimentul

de Bogdan Mirică
Joi, 27.03.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bertone a recunoscut oficial problemele financiare cu care se confruntă. Caroserierul italian trebuie să găsească urgent un cumpărător pentru a evita decesul la numai doi ani de la sărbătorirea centenarului.

După zvonurile unui potenţial faliment, apărute la finalul săptămânii trecute, Bertone confirmă situaţia financiară critică în care se află. Carosierul italian, renumit pentru designul unor modele care au scris istoria automobilului, a anunţat oficial iminenţa unui faliment.

Motivaţia italienilor a fost „numărul mare de datorii şi nevoia acoperirii unor costuri”. Se pare că situaţia companiei este destul de precară, având în vedere că toate conturile sunt blocate, iar angajaţii nu au mai lucrat de aproximativ o lună şi jumătate.

Perioada dificilă vine la numai doi ani după ce Bertone şi-a celebrat centenarul cu mare fast în cadrul Salonului Auto de la Geneva, acolo unde a expus conceptul Nuccio, în încercarea de a readuce în actualitate elemente de design mai vechi.

Bertone Nuccio - concept futurist pentru 100 de ani de existenţă

Esential 100 de ani de existenţă a împlinit Bertone în 2012.
Creatorul legendarului Lamborghini Miura va fi nevoit să găsească un cumpărptor în următoarele luni, nesoluţionarea situaţiei financiare critice fiind sinonimă cu decesul brandului.

Italienii de la Bertone au semnat creaţii recunoscute la nivel mondial, cum ar fi Lamborghini Miura, BMW 3200 CS, Chevrolet Camaro – generaţia 1984, Lancia Stratos, Lamborghini Countach şi multe altele. Printre operele recente se numără frumosul Bertone Mantide, precum şiconceptele imaginate pentru Jaguar şi Alfa Romeo.

Comentarii (2)

  • mihnea
    si daewoo espero
    3 0
  • redalert
    sper să fie doar un vis urât
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru